CI productions
Image default
Verbouwen

3 gelijksluitende cilindersloten

Er zijn veel keuzes die je kunt maken wat betreft de beveiliging van de woning. Een daarvan is een goed slot. Dit is eigenlijk de basis omdat alle deuren sowieso al een slot hebben. Belangrijk is dan natuurlijk wel om te gaan voor een goed slot. We gaan je in dit artikel helpen bij het vinden van het juiste slot en daarnaast handvaten geven waardoor je met een gerust hart uiteindelijk het huis kunt verlaten omdat inbrekers geen kans meer maken.

Een goed slot op jouw voor- en achterdeur

Wanneer we het hebben over een goed slot, hebben we het in de meeste gevallen over een cilinderslot. Dit is een slot wat niet zomaar geopend kan worden. Het is vaak mogelijk om een sleutel in het slot te steken, maar het is onmogelijk om deze om te draaien. Dat is nodig om het slot te openen. Dat komt omdat er in het slot, en dan in de cilinder om precies te zijn, een mechanisme zit. Dit mechanisme bestaat uit staven. Om het slot te openen, moeten al deze staven in een bepaalde positie komen te staan. De sleutel kan dit voor elkaar krijgen. Dat komt omdat de sleutel een patroon aan een kant heeft die er voor zorgt dat de staven precies goed komen te staan. Het slot kan dan ook opengedraaid worden, maar dus alleen wanneer exact de goede sleutel gebruikt wordt. Daarnaast zijn er ook nog cilindersloten met speciale kerntrekbeveiliging. Deze zorgen ervoor dat het cilinderslot ook niet zomaar opengebroken kan worden door de inbreker.

3 gelijksluitende cilindersloten

Ondanks dat je alle deuren van de woning goed wilt afsluiten, wil je natuurlijk niet met een hele bos vol sleutels hoeven lopen. Gelukkig is het mogelijk om 3 gelijksluitende cilindersloten aan te schaffen. Je koopt dan dus een pakket 3 dezelfde sloten die ook gezamenlijk werken met dezelfde sleutel. Je kunt er dan voor kiezen om de voor- en achterdeur te voorzien van een slot, maar ook nog de schuur of bijvoorbeeld een balkon. Op die manier is dus alles in de woning voorzien van een goed slot, zonder dat je een hoop sleutels bij je moet dragen. Ben je op zoek naar een goede beveiliging voor het huis, begin dan bij de basis. De basis bestaat uit een goed slot en dus om precies te zijn, zijn cilindersloten de beste keuze voor voor- en achterdeuren in de woning.

https://mc-cilinder.nl/product-categorie/gelijksluitende-cilinders/3-gelijksluitende-cilinders/