CI productions
Image default
Geschenken

De prachtige kleuren van de Dahlia

De Dahlia is een bloem die je absoluut in je tuin zou moeten planten. Mensen die al eens dahlia’s hebben geplant, zweren hierbij en willen niet anders meer. Heb jij deze prachtige, kleurrijke bloem nog niet eerder in je tuin gehad? Dan wordt het de hoogste tijd. Je zult maar weinig bloemen vinden met zo’n rijk kleurenpalet. Dat geeft je uitgebreide mogelijkheden om de tuin te creëren die jij wilt. Een themakleur, contrasteren met groen of andere bloemen, of juist van alles door elkaar: het is allemaal mogelijk. Bekijk in welke prachtige kleuren de dahlia allemaal voorkomt.

De dahlia is ontstaan onder de Mexicaanse zon De Dahlia komt van oorsprong uit Mexico. De Mexicaanse zon heeft ervoor gezorgd dat de bloem in verschillende, prachtige kleuren bloeide. Door de kweek van de bloem zijn hier in de loop der jaren nog talloze kleuren aan toegevoegd. Of je nu houdt van fel of zacht, licht of donker: deze bloem biedt altijd precies wat je zoekt. De meest voorkomende kleuren van deze bloem zijn rood (in meerdere tinten), paars en roze (ook variërend van licht tot donker), geel en oranje. Sommige varianten hebben een enkele kleur en bij andere soorten wordt de kleur gecombineerd met wit. De dahlia is dus een bijzonder veelzijdige bloem, temeer omdat hij te koop is in verschillende vormen. Van de traditionele bolvorm tot de stervormige bol en een open bloem. Bij Bulbs4you kun je dahlia’s kopen per stuk, in een verpakking met meerdere bollen, per kleur of gemixt. Zo kun je naar hartenlust variëren.

Op zoek naar nog meer gekleurde bloemen? Denk aan de calla Wil je nog meer prachtig gekleurde bloemen in je tuin hebben, kijk dan eens naar de calla. Ook dit is een exotische bloem. De calla stamt uit zuidelijk Afrika en net als de dahlia heeft deze prachtige kleuren. De calla valt verder op door zijn karakteristieke bekervorm.