CI productions
Image default
Bedrijven

Een goed plan is het halve werk

 

Grote organisaties hebben vaak een groter budget voor bedrijsactiviteiten dan de kleinere organisaties. Dit heeft vaak betrekking tot ieder bedrijfsonderdeel. Hierbij hoort dus ook het opstellen van een plan. Een plan kan zeer waardevol zijn wanneer u als ondernemer gestructureerd vooruit wil. In dit geval hebben wij het over een marketingplan. Dit is een plan waarmee  u kunt groeien. Dit komt door het feit dat een goede marketing kan zorgen voor de aantrekking van meer klanten. Zonder marketing heeft u minder klanten, dit kan op zijn beurt weer leiden tot minder winst. Zonder gestructureerd marketingplan kan het lastig zijn om consistent nieuwe klanten te werven en te behouden. In deze blog leggen we uit wat een goed marketingplan is, waar deze uit bestaat en hoe het mogelijk is dat u slechts 20 minuten hoeft te besteden aan het opstellen van een dergelijk plan.

 

Waar denkt u aan als we het woord “marketing” benoemen? Aan commercials, prijsacties of flyers? Dan verward u zoals velen de begrippen marketing en reclame door met elkaar. Voor vele mensen betekenen deze woorden hetzelfde, niets is echter minder waar.  Zouden wij het begrip marketing een definitie moeten geven dan zou dit zijn : “Alle bedrijfs activiteiten die aan product of service beter verkoopbaar maken”. Dit is natuurlijk een brede definitie, maar dit past gelukkig wel. Marketing is namelijk een heel breed onderwerp. Marketing is namelijk niet alleen maar gericht op de klant, maar ook op de interne organisatie. De bedrijfsactiviteiten kunnen Intern en Extern zijn. In onderstaande lijst  vatten we de belangrijkste onderdelen van een marketingplan even door:

 

INTERN

Een marketinggericht bedrijf houdt rekening met de volgende interne onderdelen:

– Strategische beslissingen

– Beslissingen omtrent interne bedrijfstructuur

– Communicatiesystemen

– Leiderschapskwaliteiten

– Personele processen

– Skills

– Distributie

– Product/Dienst

 

EXTERN

De extrene onderdelen zijn van belang:

– Aantrekkelijkheid van de branche

– Trends en ontwikkelingen

– Communicatie

    — Kanaal keuze

    — Media keuze

    — Boodschap

– Klant

    — Segmenteren van de markt

    — Profiel van de klant

U zal op alle onderdelen goed moeten presteren om een bedrijf succesvol te kunnen runnen. Het grote geheel hangt namelijk allemaal met elkaar samen. Denk zelf maar na, alles wat we naar de klant proberen te communiceren moeten we wel waar kunnen maken. Denk aan vaardig personeel wanneer dit gecommuniceerd wordt, of producten ontwikkelen die samenhangen met trends en ontwikkelingen. Als we deze componenten niet goed op elkaar afstellen lopen we het risico dat we geld gaan uitgeven aan zaken die niet relevant zijn. Dit heeft natuurlijk een groot gevolg voor de winst.

 

Klantegerichtheid en gewoon lekker verkopen zijn dingen die u als ondernemer natuurlijk graag doet. U heeft een hoop vertrouwen in uw product of service en wil de klant hier graag bekend mee maken. Een gedegen marketingplan zal ervoor zorgen dat uw klant niet teleurgesteld zal zijn. Na het doorvoeren van het plan weet u precies op welke zaken u zich moet gaan richten, zowel intern als extern. Ook weet u hoe de ideale klant te bereiken is.

Het komst helaas vaak voor dat ondernemers simpelweg niet de kennis hebben om een goed marketingplan samen te stellen. Gelukkig voor u zijn er vele alternatieven te vinden. U kunt een extern bureacu instellen. Dit is vaak erg duur en neemt veel tijd in beslag. U zou ook kunnen kiezen voor een training. Dit kost wederom veel tijd en het is maar de vraag of u hier waardevolle inzichten van krijgt. Ten slotte kunt u zelf op internet gaan zoeken naar informatie. Dit kost wederom enorm veel tijd en moeite.

 

 

Maar 20 minuten

 

Wij van  Scripted  hebben voor u de ultieme oplossing gevonden. Wijs tellen een marketingrapport op binnen 20 minuten. Ontvang morgen nog een gedegen plan waar u altijd op terug kunt vallen. Een rapport waar u iets van kunt leren. Het enige wat u hoeft te doen is een gesprek aan te gaan met onze online consultant. Dat is onze persoonlijke assistent die u via een gestructureerde vragenlijst allen benodige informatie doorneemt. Twijfel niet en bekijk onze producten vandaag nog!

 

Teun Koldeweij

Oprichter Scripted Consultancy

 

https://www.scriptedconsultancy.com/blog/323938_groeien-met-een-goed-plan