CI productions
Image default
Dieren

Een wallaby in jouw weide. Dit moet je weten!

Een wallaby is een steeds populairder weidedier. De kleine kangoeroe kan, ondanks het klimaat, goed leven in een land als Nederland. Maar daar moet je wel het een en ander voor doen. Wat is een wallaby? Wat heeft dit weidedier nodig? En hoe verzorg je een wallaby?

Wat is een wallaby?

De wallaby is een buideldier en familie van de kangoeroes. Er zijn verschillende soorten wallaby’s. Allen met grote,sterke achterpoten waarmee ze zich springend kunnen voortbewegen. Ze hebben extra steun door de staart, die voornamelijk als steunpilaar gebruikt wordt. De wallaby’s kunnen maximaal 90 cm groot worden. 

Wallaby’s komen oorspronkelijk uit Australië. Kangoeroes en wallaby’s zijn voornamelijk te vinden in de buurt van open grasvlaktes. Ze zijn actief tijdens de schemering en overdag verschuilen ze zich in de schaduw. 

Wat heeft de wallaby nodig?

Wat de wallaby voornamelijk nodig heeft is ruimte. Wallaby’s moeten gehuisvest worden op een groot stuk grond in de buitenlucht. Voor vijf wallaby’s is een verblijf van 200 m2 vereist. Iedere wallaby extra betekent 20m2 extra verblijf. De bodem van het verblijf moet bestaan uit gras en zandvlaktes, zodat ze kunnen graven. 

Daarnaast is een schuil- en rustplaats ook enorm belangrijk. Dit kunnen hoog struikgewas of bomen zijn, maar dit kan ook een gebouw zijn. Denk bijvoorbeeld aan een prefab dierenverblijf, volledig op maat gemaakt. Een prefab dierenverblijf kun je inrichtingen op de manier waarop de wallaby’s er het meeste profijt van hebben. 

Hoe verzorg je een wallaby?

Een wallaby is geschikt als weidedier, maar heeft wel specifieke verzorging nodig. Ervaring hierin is een pré. Het binnenverblijf moet wekelijks voorzien worden van een schone laag strooisel en dagelijks van vers water. 

Wallaby’s zijn ook zeker geen knuffeldieren. Ze willen niet vastgepakt of geaaid worden. Daarnaast raken ze gestresst van vreemde en nieuwe situaties. Daarentegen wennen ze gemakkelijk aan een nieuwe omgeving. 

Over het algemeen zijn wallaby’s niet agressief naar mensen toe. Maar zodra ze zich bedreigd voelen kunnen ze toch aanvallen. Wallaby’s zijn actief in de schemertijd en nacht en overdag rusten ze uit. Het advies is dan ook om ze dan met rust te laten, om stress te voorkomen. 

Je inlezen en laten informeren omtrent de wallaby is een must, voordat je je weid aan het weidedier de wallaby.

 

https://www.abs-bouwsystemen.nl/constructies/dierenverblijven/