CI productions
Image default
Toerisme

Met de hond: wandelen op het plateau

wandelen in ardennen

We hebben een afspraak met de eigenaar en starten een wandeling vanuit het huisje in Charneux op het prachtige plateau van Herve. Honden zijn toegestaan ​​in het vakantiehuis, wat een goede reden is om in het gezelschap van onze trouwe viervoeters een van de wandelingen te verkennen.

Goed begin

We gaan op pad voor een kleine ontdekkingswandeling in de omgeving, een ideale hondenuitstap. Na te veel gegeten te hebben in het afgelopen weekend (een gewoonte geworden), weet ik dat het strekken van mijn benen goed voor me is.

Dit zijn lussen waarbij je verschillende afstanden kunt kiezen. U kunt loopbruggen ook met elkaar combineren. Zo kun je kiezen voor een wandeling van een half uur of een stevige wandeling van 2 uur. Deze trails zijn geschikt voor sporthonden en eigenaren die van offroad motoren houden. Deze eigenaren bieden gasten regionale kaarten met daarop verschillende routes. Hierdoor kunt u de route gemakkelijk inkorten of naar believen verkennen. Ik vond dit erg handig!

Onderweg

We verlieten het vakantiehuis voor een uitstapje van 4 km nabij Charneux. We hebben veel geluk want de zon schijnt hier. Onze reis begon in een straat waar bijna geen auto’s passeerden. Daarom profiteren we van het loslaten van de honden zodat ze in hun vrije tijd kunnen snuffelen. Joa’s spel is echter een beetje riskant, dus we moeten weer vastbinden om te voorkomen dat ze alleen naar buiten gaat.

Dit is een ideaal wandelgebied: de weiden en heggen die zo typisch zijn voor de streek van Herve worden doorkruist door vele paden tussen weilanden en velden. Dit is een echt rustige omgeving die zich onderscheidt van de rest van de Belgische Ardennen.

Toen kwamen we bij Hirevache. Hier werd de straat een heel mooi bospad, dat ons naar Arthur’s kleine dorp bracht. landschap is prachtig! Onze blik viel op de oude wilg op een waterweg, dat is Rau de Monty, Josiane’s favoriete plek. Even later staken we dezelfde stroom over op de stenen brug. Dit is een perfecte gelegenheid voor de hond om water te spetteren. Aan het einde van deze wandeling zal Joya’s witte vacht niet opvallen!

Sterk team

Bij een kruispunt sloegen we rechtsaf terug naar Arthur Village. Daar kwamen we ook een rivier tegen, waar onze viervoeters blij van werden, en ze dronken meteen het water. Persoonlijk hou ik echt van dieren, maar ik kan ze niet houden (mijn appartement is daar niet geschikt voor), daarom vind ik het heel leuk om met deze twee boeven te wandelen. We lopen nu op een smalle en vrij steile weg. De bodem is nog steeds bevroren van de laatste koude momentopname. Daarom klimmen we heel voorzichtig en proberen we niet uit te glijden. Gelukkig is deze tijd niet lang. Daarna liepen we over de lange weg met aan weerszijden weilanden. Het paard staat buiten, erg benieuwd naar de komst van de hond.

Abdij van Valdieu

Even verder kwamen we op een kruispunt. Als je er nog nooit bent geweest, is het echt een koopje! Het klooster is prachtig, en het park is een goede plek om te wandelen. Je kunt het ook proeven, proeven en proeven van het ter plaatse gebrouwen Val Dieu-bier, dat goed bekend is in de regio (ik vind het persoonlijk erg lekker!).

We gingen echter naar rechts, en omdat het tijd was om terug te komen, namen we een pad en brachten ons terug naar het vakantiehuis. We kunnen ook via een straat teruglopen, maar Josiane raadt deze autovrije weg aan. Tijdens het weekend passeren veel toeristenauto’s op weg naar de Abdij van Valdieu. Aan het einde van de weg hebben we al een lager gelegen vakantiehuis gezien. Ik wierp weer een blik op het prachtige landschap en dacht erover na, in het voorjaar zullen de bloemen en frisgroene weilanden hier zeker mooier zijn. Tien minuten later is onze wandeling voorbij. Na 1 uur en 10 minuten lopen gingen we binnenshuis verder met een kopje thee en begonnen een gesprek.

Wil je een wandeling maken of een vakantie doorbrengen met je gezin en lieve Charneux?

https://www.dergatsjev.be/2020/08/wandeling-ardennen-wandelroutes-mooiste.html