CI productions
Image default
Vervoer en transport

Pallets kopen: hoe kan dit worden verduurzaamd?

Gaat u een rolcontainer kopen of pallets kopen? Vandaag de dag bestaat steeds meer aandacht voor de vraag hoe duurzaam het gebruik van ook deze logistieke producten is. Verantwoord ondernemen betekent immers ook het zoveel mogelijk beperken van onze ecologische voetafdruk, zodat de wereld en de komende generaties zo weinig mogelijk hinder ervaren. Voor het transport van goederen zult u veelal een rolcontainer kopen, terwijl een pallet ook voor de opslag van meerwaarde is. De meeste ladingdragers zijn van hout of kunststof vervaardigd. De gebruikte grondstoffen zijn in sterke mate bepalend voor de duurzaamheid van deze artikelen.

Stimuleren van het hergebruik van logistieke producten

Pallets kunnen, net als rolcontainers, prima meermaals worden hergebruikt. Door ze niet te overbelasten en er met zorg mee om te springen, kunnen ze des te veelvuldiger worden ingezet. Besluit u kunststof pallets te kopen, dan zijn deze bij eventuele defecten niet meer te repareren, maar wel te recyclen. Houten pallets kunnen wel gerepareerd worden en vinden wanneer ze eenmaal niet meer binnen de logistiek kunnen worden gebruikt, een andere bestemming. Om de soepelheid van uw logistieke supply chain te handhaven én hergebruik te faciliteren, kunt u bij logistieke dienstverlener Rotom Nederland niet alleen logistieke benodigdheden als pallets kopen, maar ook gebruikmaken van services als packaging recovery.

Focus op de core business van uw bedrijf

Packaging recovery betekent dat uw logistieke emballage na een verzending wordt opgehaald, gecontroleerd en geretourneerd. Zo neemt Rotom Nederland u tevens veel tijd uit handen, die u kunt besteden aan zaken die met de corebusiness van uw bedrijf te maken hebben. Ook voor pooling oplossingen zit u bij deze dienstverlener goed. Doordat het bedrijf gespecialiseerd is in logistieke producten én diensten, kan er altijd een passende oplossing voor uw situatie worden gevonden. Van het kopen van een rolcontainer of pallets tot het inschakelen van services die u duurzaamheid en tijdsbesparing opleveren: deze logistieke expert staat graag voor u klaar.

Gerelateerde artikelen

Vervoer naar uw gekozen bestemming

Een zeer betrouwbare chauffeursservice nu in de omgeving

Voor professionele koeriersdiensten schakelt u deze expert uit regio Utrecht in