CI productions
Image default
Aanbiedingen

De voordelen van verduisterende gordijnen

Gordijnen lijken misschien een oude optie voor raambekleding. Nu strakke jaloezieën hun weg naar stijl voor het huis vinden, zullen de meesten zich misschien wel twee keer bedenken of gordijnen nog wel een plaats hebben in de meeste huizen. Gordijnen worden gebruikt als decoratie en voor functionele doeleinden. Ze zijn verkrijgbaar in een grote hoeveelheid aan materialen en kleuren. Toch kunnen gordijnen veel meer dan er alleen mooi uitzien. Gordijnen regelen in de eerste plaats de hoeveelheid licht die in je huis binnenkomt, wat de omgeving van een ruimte aanzienlijk kan beïnvloeden. Gordijnen hebben niets van hun populariteit verloren en blijven een favoriet bij huiseigenaren. Ze zijn veelzijdig, slim, chic en stijlvol, en je kunt ze maken tot wat je wilt dat ze zijn.

Ben je een lichte slaper of werk je regelmatig in een nachtdienst, dan helpen verduisterende gordijnen je telkens weer om goed te slapen. Behalve dat ze elk laatste beetje natuurlijk zonlicht tegenhouden, houden verduisterende gordijnen je huis op temperatuur en helpen ze om lawaai van buitenaf te dempen. Ook hoeven verduisterende gordijnen niet altijd donker of zwart te zijn. Witte verduisterende gordijnen werken ook even perfect als donkergrijze of blauwe verduisterende gordijnen, zolang ze maar de verduisterende voering hebben.

Wat zijn verduisterende gordijnen?

Verduisterende gordijnen gebruiken bijzondere stoffen om licht van buiten tegen te houden. Deze soorten gordijnen bevatten meestal zware, isolerende materialen, zoals suède en fluweel, die je huis de hele tijd donker en gezellig houden. Verduisterende gordijnen zijn er, net als andere gordijnen, in een grote verscheidenheid aan stijlen. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je geen paar verduisterende gordijnen kunt vinden dat bij je stijl past. Of je nu koele/warme kleuren zoekt of gordijnen nodig hebt voor een elegante look, verduisterende gordijnen passen bij alle soorten ontwerpen.

Soorten verduisterende gordijnen

Verduisteringsgordijnen zijn er in verschillende unieke stoffen, die je kunt aanpassen om aan je bijzondere eisen te voldoen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende soorten verduisterende gordijnen.

Thermisch geïsoleerde verduisterende gordijnen

Bepaalde stoffen zijn heel efficiënt in het overbrengen van warmte, vergeleken met andere. Als het om verduisterende gordijnen gaat, kun je overwegen te kiezen voor thermisch geïsoleerde verduisterende gordijnen die de warmteoverdracht verminderen. Het resultaat is een koelere kamer tijdens de zomers en warmere ruimtes in de winter.

Vlam vertragende verduisterende gordijnen

Veel verduisteringsgordijnen zijn gemaakt van vlam vertragende eigenschappen, speciaal voor ziekenhuizen en hotels. Vlam vertragende verduisteringsgordijnen zijn een uitstekende investering voor werkgevers die prioriteit geven aan de veiligheid van hun werknemers en aan hun eigendommen.

Voordelen van het gebruik van verduisterende gordijnen

Bij het taxeren van je woning door nieuwe gordijnen te kopen, moet je de verschillende voordelen van verduisterende gordijnen in overweging nemen. Verduisterende gordijnen bieden een klassieke, mooie uitstraling en zijn er in standaardmaten of op maat gemaakt.

Hier zijn enkele van de voordelen van het gebruik van verduisterende gordijnen.

Houdt het licht buiten

Of het nu het zonlicht of de straatlantaarns zijn, verduisterende gordijnen houden bijna al het licht van buitenaf tegen. Dit helpt je om op elk moment van de dag van een gezonde slaap te genieten zonder enige verstoring. Deze gordijnen die een verduisterde kamer creëren zijn het beste voor wie ’s nachts werkt of voor wie kinderen heeft die vaak dutjes doen. Overdag creëren verduisterende gordijnen een nachtelijke omgeving. Ze zijn ook handig als je het licht wilt dempen.

Goede isolatie en energie-efficiëntie

Een derde van de energie gaat verloren bij het omzetten en produceren van warmte via de ramen. Daardoor wordt extra energie verbruikt door de verwarming en de koelers die in je huis aanwezig zijn. In zo’n geval bezitten verduisteringsgordijnen het vermogen om de isolatie van het huis te regelen en zo het warmteverlies te matigen. Verduisterende gordijnen voorkomen dat er in de winters warmte door de ramen ontsnapt, en ze houden je huis koel door het zonlicht te weerkaatsen en te voorkomen dat het je kamer in de zomers verwarmt. 

Zorg voor privacy

Als je in een drukke buurt verblijft of gewoon wat meer afscheiding tussen je huis en de buitenwereld wilt, is het gebruik van verduisterende gordijnen in je woonruimte de beste en goedkope manier om privacy toe te voegen. De ondoorzichtigheid van verduisterende gordijnen voorkomt dat buren en voorbijgangers in je huis kunnen gluren. De zware stof van verduisterende gordijnen die buitengeluiden tegenhouden verhindert ook dat je persoonlijke gesprekken door buitenstaanders worden afgeluisterd.

https://www.raamdecoratie.com