CI productions
Image default
Woningen

Energiezuinig bouwen in Overijssel: de invloed van de locatie

Bij het bouwen van een huis is de locatie van groot belang. Ook bij energiezuinig bouwen is de locatie van invloed op de duurzaamheid van de woning. In dit artikel bespreken we de invloed van de locatie op energiezuinig bouwen van uw huis in Overijssel.

Waarom is oriëntatie van de woning belangrijk?

Bij energiezuinig bouwen is de oriëntatie van de woning van groot belang. De zon is namelijk een belangrijke natuurlijke energiebron. Door de woning op de juiste manier te oriënteren ten opzichte van de zon, kan er optimaal gebruik worden gemaakt van de zonnewarmte. Hierdoor hoeft er minder gestookt te worden en wordt er bespaard op de energierekening. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de schaduwval van omliggende bebouwing en bomen, om oververhitting in de zomer te voorkomen.

Waarom moeten we kijken naar bodemgesteldheid?

Ook de bodemgesteldheid heeft invloed op energiezuinig bouwen. Bij het gebruik van een warmtepomp wordt er gebruik gemaakt van de warmte die in de bodem opgeslagen zit. De bodemgesteldheid bepaalt hoe goed warmte kan worden opgeslagen en weer afgegeven. Bij een goede bodemgesteldheid kan er optimaal gebruik worden gemaakt van de warmte uit de bodem, waardoor er minder energie nodig is om de woning te verwarmen.

Welke duurzame materialen zijn er beschikbaar?

Tot slot is de keuze voor duurzame materialen van belang bij energiezuinig bouwen. In Overijssel zijn er verschillende bouwmaterialen beschikbaar die geschikt zijn voor energiezuinig bouwen van een huis zoals hout, leem en kalkzandsteen. Het gebruik van deze materialen heeft een positieve invloed op het binnenklimaat en draagt bij aan de duurzaamheid van de woning.

Het belang van de locatie van uw nieuwe woning

De locatie van uw toekomstige huis heeft een grote invloed op energiezuinig bouwen in Overijssel. De oriëntatie van de woning, bodemgesteldheid en keuze voor duurzame materialen zijn belangrijke factoren die meespelen. Door te kiezen voor een bouwbedrijf dat gespecialiseerd is in energiezuinig bouwen, zoals Karsten uit Vroomshoop, bent u verzekerd van een woning die optimaal is afgestemd op de locatie.

https://karstenbouwbedrijf.nl/huis-bouwen-overijssel