CI productions
Image default
Woningen

Bescherm je leidingen tegen koning winter

appartement te huur

Ook uw huis lijdt aan winterziektes. Uw pijpleiding zal bijvoorbeeld bij een koudere temperatuur bevriezen. Niet zo goed, de loodgieter kan je gemakkelijk wat geld uitgeven. Maar je kunt het ook verslaan!

We geven je 4 gouden geheimen.

Tip 1: vermijd koude lucht

Houd koude lucht vast en sluit alle ventilatieopeningen netjes af. Deze leidingen komen meestal in de kelder, dus zorg voor voldoende warmte. Herstel de kapotte kelderramen en sluit de deuren goed. Het ontwerp is de grootste boosdoener.

Tip 2: leidingen inpakken

Het is een beetje ouderwets, maar pijpen in dekens wikkelen kan wonderen doen. Het isolerende effect van de pijpleiding is zelfs nog groter. Isolatiematerialen vind je in doe-het-zelfzaken.

Tip 3: Laat ongebruikte leidingen leeg

Ongebruikte leidingen kunt u het beste leegmaken. Vooral degenen die al erg gevoelig zijn in de tuin, vergeet niet. Vergeet niet de kraan dicht te draaien!

Tip 4: Controleer regelmatig de thermostaat

Schakel de thermostaat niet helemaal uit. Houd de thermostaat altijd in de laagste stand, bij vriestemperaturen kan hij helemaal niet worden uitgeschakeld. Ook kun je er het beste voor zorgen dat de temperatuur niet onder de 7 graden komt.

Stapsgewijze planning bij calamiteiten

Het heeft geen zin, is de pijp bevroren? Volg dan onderstaand stappenplan:

Controleer eerst of dit geen algemeen probleem is. Als niet iedereen water heeft, kan het probleem ergens anders liggen.

Draai in ieder geval de hoofdwaterkraan dicht.

Het probleem zit meestal op de koudste plek. Soms genoeg om de kachel te verwarmen. Anders kun je meestal een elektrische kachel gebruiken of een föhn om te verwarmen. Gebruik geen open vuur!

Merk op dat de ontdooide buis kan gaan lekken. Als je weet dat de leiding kapot is, wacht dan tot de loodgieter de hoofdkraan open draait. In ieder geval moeten meerdere emmers in de hand worden gehouden.

De meeste loodgieters staan ​​niet voor de deur. Houd daarom de hoofdkraan gesloten, maar open de buis totdat de hulp arriveert!

Met deze tips overleeft uw pijpleiding de winter!

huis te koop neeroeteren

https://be.propenda.com