CI productions
Image default
Auto’s en Motoren

De verschillende mogelijkheden van snelheidsdisplays op de weg

Wist u dat snelheidsdisplays een geweldige manier zijn om de snelheid van automobilisten te corrigeren zonder dat er een negatief gevolg aan hangt? Snelheidsdisplays geven namelijk geen boetes aan de automobilist wanneer ze meten dat deze bestuurders te snel rijden. Het is dus echt een apparaat wat het rijgedrag verbetert door middel van bewustwording. Wilt u graag meer weten over waarom de snelheid meten van de auto zo efficiënt is of wilt u graag een snelheidsdisplay laten plaatsen in uw buurt? Dan raden wij aan om naar Actime te gaan. Dit bedrijf, gelegen in Helmond, biedt producten en services, waaronder snelheidsmeters, aan die de weg veiliger maken.

Een bewezen positief resultaat

Uit testen is bewezen hoe effectief snelheidsdisplays zijn. Deze handige apparaten zorgen ervoor dat weggebruikers bewust worden gemaakt van hun rijgedrag, doordat het de snelheid wordt gemeten van de auto. Vervolgens wordt deze snelheid weergegeven op een scherm langs de weg. In onderzoek is al regelmatig aangetoond dat bestuurders direct hun voet van het gas halen zodra ze een snelheidsdisplay zien op straat. Dit zorgt er dus al direct voor dat de snelheid van de passerende auto’s daalt. Daarnaast minderen de meeste bestuurders langzaam hun snelheid voor en nadat ze het bord hebben gepasseerd.

Maak uw buurt veiliger en plaats een snelheidsdisplay

In woonwijken waar veel jonge gezinnen wonen, komt het onderwerp verkeerssnelheid vaak ter sprake. Hoe kunnen ze de straten van de buurt veiliger maken? Ze willen immers dat de kinderen zonder zorgen kunnen fietsen, spelen of wandelen. De aanvraag om een snelheidsdisplay te plaatsen in een woonwijk is daarom populair. Bij het bovengenoemde bedrijf is het mogelijk om tijdelijk een snelheidsdisplay te huren. Zo kan er worden gemeten en ervaren of het een positieve impact heeft. Wilt u graag de snelheid meten van een auto in uw buurt? Ga dan snel naar www.actime.nl om een aanvraag in te dienen.