CI productions
Image default
Auto’s en Motoren

Wat is chip-tuning?

Chip Tuning of Electro-hydraulisch modificeren van uw voertuigen Motor is een vrij nieuwe manier om de prestaties van uw auto te vergroten. Hiermee kunt u de voedingsvermogen van voertuigen, brandstofefficiëntie, algemene voertuigprestaties verhogen en ook een zeer positieve impact heeft op rijcomfort. Er zijn veel voordelen om uw auto en zijn motor te wijzigen. Het is relatief goedkoop, relatief eenvoudig te doen en de meeste mensen hebben geen probleem met het uitvoeren van de wijzigingen. Echter, chips echt zo goed voor jou en je auto?

 

Voordat we in conclusies springen over de voor- en nadelen van Chip Tuning, moeten we eerst begrijpen wat het is en hoe het werkt. Kortom, wat u doet wanneer u een chip op uw motor uitvoert, is het wijzigen van het bestaande brandstofsysteem en ontstekingstiming of combinatie van beide om de prestaties beter te optimaliseren. De wijzigingen die door een professional zijn gedaan, duren meestal slechts een paar honderdduizendsten van een seconde, wat niet genoeg tijd is om elke wijziging überhaupt op te merken.

Maar als u de wijzigingen zelf uitvoert, kunt u een enorme verandering in brandstofverbruik en prestaties opmerken.

 

Er zijn twee primaire methoden voor chiptuning: nat en droog. Natte chiptuning wordt uitgevoerd met een brandstofcel en zuurstofsensor. Het proces omvat het injecteren van een mengsel van brandstof in de motor. De zuurstofsensor helpt de computer om de best mogelijke timing voor het brandstofmengsel te bepalen. Droge chiptuning vereist geen brandstofcel en gebruikt een externe brandstofinjector.

 

Een van de belangrijkste redenen die mensen ervoor kiezen om een zelfmelding uit te voeren, is omdat de prestaties van hun auto’s en vrachtwagens zijn afgenomen omdat de jaren voorbij zijn. De primaire reden die dit gebeurt, is omdat brandstofefficiënte auto’s en vrachtwagens worden geproduceerd bij een groter aantal fabrieken wereldwijd. De auto’s die vandaag worden gemaakt, zijn veel efficiënter dan die auto’s die in het verleden zijn gemaakt.

Om deze reden hebben veel tuners het gevoel dat ze geen andere keuze hebben, maar om hun eigen tuning uit te voeren.

 

Veel verschillende voordelen bestaan als het gaat om het doen van je eigen chip-afstemming. Een voordeel is dat je kleine esthetische veranderingen kunt maken in de manier waarop je auto eruit ziet zonder dat je een professional moet betalen om het voor je te doen. Een ander voordeel is dat u uw motor kunt afstemmen op verbeterde prestaties zonder meer geld uit te geven dan u hebt. Ten derde kunt u uw motor afstemmen om het brandstofverbruik te verbeteren. Ten slotte zijn sommige mensen van mening dat ze meer nauwkeurige timing kunnen krijgen dan een professional kan krijgen voor een vergelijkbare prijs.

 

Wanneer mensen hun eigen chip-afstemming uitvoeren, zien ze vaak binnen een paar korte kilometers van hun voertuig. Dit komt door het feit dat sommige vermogenswinsten worden verkregen van enigszins gemodificeerde assen. Maar ongeacht of u de krachtwinsten of niet opmerkt, is het altijd interessant om te zien hoe iets ten goede kan worden veranderd.

Klik hier voor meer informatie https://www.chipperformance.nl/