CI productions
Image default
Aanbiedingen

Het perfecte moment voor deze 3 voorjaars-bezigheden

Het perfecte moment voor deze 3 voorjaars-bezigheden 

 Met het voorjaar voor de deur krijgen we steeds meer zin om weer lekker buiten te zijn. We willen graag lekker genieten van de eerste zonnestraaltjes en staan te trappelen om weer lekker op het terras plaats te nemen. Nieuwsgierig waar deze tijd van het jaar nog meer uitstekend geschikt voor is? In dit artikel vind je het antwoord! 

 

De grote voorjaarsschoonmaak 

Nu het weer langer licht is, de bloemetjes weer in bloei staan en de vogeltjes beginnen te fluiten begint het ook te kriebelen om lekker in huis aan de slag te gaan. Door het zonlicht wat naar binnen valt zie je het stof net iets beter dan op de donkere winterdagen dus is het weer tijd voor de grote voorjaarsschoonmaak. Neem eens lekker een heel weekend de tijd om je volledige huis grondig schoon te maken. Je kunt je hele gezin meenemen en er een groot gezellig schoonmaakfeest van maken met z’n allen. Sommige mensen vinden het daarentegen juist heerlijk om lekker alleen te poetsen en te schrobben. Schoonmaken kan ook wel heerlijk zijn om lekker je hoofd leeg te maken en te ontspannen. Een schoon huis betekent ook een rustig hoofd, de lente is hier bij uitstek een goed moment voor. 

 

Je kledingkast onder handen nemen 

Nu de winter weer achter de rug is heb je heel veel van je kleding weer een hele tijd niet meer nodig. Het is daarom nu een uitstekend moment om je kledingkast eens grondig onder handen te nemen. Zo tussen de winter en de warme zomerdagen in kun je een goede evaluatie doen van de kleding in jouw kast. Zo kunnen alle winter kledingstukken die je de hele winter niet gedragen hebt eigenlijk wel weg. Neem ook de tijd om grondig naar je zomergarderobe te kijken. Ga je echt alle items dit jaar weer dragen? Nu je het een tijdje niet gezien hebt vind je sommige stukken misschien wel helemaal niet meer zo leuk. En het mooie is: je kan heel veel andere mensen heel blij maken met de kleding die jij niet meer draagt. Kijk eens bij jou in de buurt of er initiatieven zijn waar ze jouw kleding bijvoorbeeld weggeven aan mensen die het minder goed hebben. Zo weet je zeker dat je er iemand anders in ieder geval heel blij mee maakt. 

 

Aan de slag in de tuin 

De periode tussen maart en mei is een ontzettend goed moment om aan de slag te gaan in de tuin. Het bloeiseizoen is begonnen en alle gewassen beginnen zich langzaamaan te ontwikkelen. Wil je al een tijdje een nieuw gazon aanleggen? Dan is nu het perfecte moment om dat te doen. Wil jij graag gras aanleggen maar weet je niet goed hoe? Op internet vind je heel veel handige tips en tricks. Zo is de pagina graszoden leggen | Ecostyle perfect om jou op weg te helpen met het aanleggen van je gazon. Ecostyle is al jaren specialist op het gebied van tuinieren en groen en biedt alle informatie die je maar nodig kunt hebben om in de tuin aan de slag te gaan.

https://ecostyle.nl/gazon/graszoden-leggen