CI productions
Image default
Beauty en verzorging

Hoe doe je thuis een keratine behandeling zonder chemicaliën?

Keratine behandelingen zijn een fantastische manier om je haar glad en steil te maken, maar de chemicaliën die bij professionele behandelingen worden gebruikt, kunnen hard zijn. Als je wilt genieten van de voordelen van een keratine behandeling zonder je haar te onderwerpen aan de ontberingen van een chemische behandeling, zijn er een paar methoden die je thuis kunt gebruiken. Lees verder voor meer informatie.

Onderzoek welke producten beschikbaar zijn voor een keratine behandeling thuis

Een keratine behandeling is een geweldige manier om je haar glad te maken en te beschermen. Keratine is een eiwit dat van nature in je haar voorkomt, en een keratine behandeling kan helpen dit eiwit aan te vullen, waardoor je haar er gezonder uitziet. Er zijn een aantal verschillende producten beschikbaar voor keratine behandelingen thuis, dus het is belangrijk om wat onderzoek te doen om het juiste product voor jouw haartype te vinden. Als je bijvoorbeeld fijn of beschadigd haar hebt, kun je op zoek gaan naar een keratinebehandeling die Marokkaanse olie of Arganolie bevat. Deze oliën helpen de haarschacht herstellen en versterken en voorkomen verdere schade. Heb je daarentegen dik of pluizig haar, dan kun je op zoek gaan naar een keratine behandeling die Panthenol of glycerine bevat. Deze ingrediënten helpen de haarschubben glad te strijken en verminderen kroezen. Wat voor type haar je ook hebt, er is altijd wel een keratinebehandeling die je kan helpen om je lokken gladder en gezonder te maken.

Kies een product dat formaldehyde-vrij is

Keratine is een eiwit dat van nature in het haar voorkomt, en behandelingen kunnen helpen om beschadigd of pluizig haar te herstellen. Sommige keratine behandelingen bevatten echter formaldehyde, een bekende kankerverwekkende stof. Daarom is het belangrijk een formaldehydevrije optie te kiezen als u een keratinebehandeling overweegt. Er zijn veel formaldehydevrije producten op de markt en uw stylist kan u helpen de juiste te kiezen voor uw haartype. Met een beetje onderzoek kun je genieten van alle voordelen van een keratine behandeling zonder de risico’s. 

keratine behandeling

Volg de instructies op de verpakking

Keratine behandelingen kunnen drie tot vijf maanden duren, en hoewel ze niet permanent zijn, zijn ze veel duurzamer dan tijdelijke straightening oplossingen zoals warmtestyling of chemische relaxers. Keratine behandelingen zijn de laatste jaren steeds populairder geworden, en hoewel er veel verschillende merken en formules op de markt zijn, is het algemene toepassingsproces hetzelfde. De meeste keratinebehandelingen worden geleverd in een kit met een keratineoplossing, een verhelderende shampoo en een anionische keratine-reconstructor. Om de behandeling toe te passen, was je eerst je haar met de zuiverende shampoo om vuil, olie of productopbouw te verwijderen. Breng vervolgens de keratine behandeling aan op vochtig haar en kam het door van aanzet tot punt. Zodra al je haar is behandeld, laat je het aan de lucht drogen of föhn je het recht. Strijk tenslotte je haar in secties om de keratine in te sluiten. Volg de instructies op je keratine behandelingskit zorgvuldig op voor het beste resultaat. Vergeet daarbij niet om handschoenen te gebruiken tijdens het aanbrengen van het product en het de aanbevolen tijd te laten inwerken. 

Bron: keratinebehandelingshop.nl