CI productions
Image default
Beauty en verzorging

Dit is wat u moet weten over cryolipolyse

Cryolipolyse, ook wel vet bevriezen genoemd, is een effectieve en veilige manier om definitief van vetcellen af ​​te komen. Er wordt een continue temperatuur van -9 °C toegepast op de huid die extra vetcellen bevat om vet te bevriezen. Het doel van deze procedure is dat de vetcellen stollen, afsterven en het lichaam ze afbreekt. Daarna zullen de dode vetcellen op natuurlijke wijze door uw urine gaan. De vetcellen worden voorgoed geëlimineerd. Daarom wordt de behandeling beschouwd als de meest efficiënte en niet-invasieve methode om extra vet te verwijderen. De eerste resultaten zullen echter na drie tot vijf weken zichtbaar worden.

Welke negatieve gevolgen zijn te verwachten?

U kunt op korte termijn verschillende negatieve effecten ervaren op de lichaamsdelen die de behandelingen krijgen. U kunt bijvoorbeeld pijn aan de huid of spieren ervaren. Uw huid kan ook tintelen of zelfs steken. Er kan ook sprake zijn van roodheid en zwelling of zelfs verkleuring van de huid. U kunt ook een hoge gevoeligheid op uw huid ervaren. Aan de andere kant kunt u ook gevoelloosheid voelen op het gebied van de huid. Deze bijwerkingen kunnen enkele dagen tot enkele weken aanhouden. Neem een ​​pijnstiller zoals voorgeschreven door uw arts als er pijn of ander ongemak is.

Hoeveel sessies zijn er normaal gesproken nodig?

Het is mogelijk dat u slechts één therapiesessie nodig heeft als uw vet zich slechts op één of twee gebieden ophoopt. U kunt ook meer dan één probleemgebied hebben dat moet worden behandeld. Als u niet tevreden bent, kan meer dan één behandeling in een bepaalde regio worden gedaan om de gewenste resultaten te krijgen. Samen zullen u en uw arts een strategie opstellen die uw doelstellingen het beste bereikt en bepalen hoeveel therapiesessies nodig zijn.

Hoeveel kost de behandeling?

De totale kosten zijn afhankelijk van de beoogde doelen. Een normaal behandelprogramma kost doorgaans relatief duur. Als u nog een behandeling wilt ondergaan, moet u zeker meer betalen. Zorg er dus voor dat uw budget voldoende is voor de behandeling, want het is een electieve cosmetische ingreep die doorgaans niet door de verzekering wordt gedekt.