CI productions
Image default
Gezondheid

Hoe een e-sigaret je kan helpen stoppen met roken

Hoe een e-sigaret je kan helpen stoppen met roken

Als je wil gaan stoppen met roken dan kun je het beste een Wegwerp e-sigaret kopen. Dit omdat niet iedereen hier van houdt en je dan niet teveel geld in een keer investeert. Het beste kun je hiervoor naar de e-sigaret winkel in Maasmechelen. Zij hebben een groot keuze en kunnen je ook deskundig adviseren. Het voordeel van de wegwerp variant is dat je niet te maken hebt met een dure accu die je om de haverklap moet opladen. Bovendien kun je voor de lage prijs een poging wagen om te stoppen met roken. Al ga je er alleen maar van minderen, dan heb je al iets bereikt. De meeste mensen zijn wel meteen verkocht hoor en stoppen binnen een paar jaar definitief met roken. Vooral de lage instapkosten zijn de reden dat mensen overstag gaan. Je wil immers niet net zoveel kwijt zijn als dat je met roken al bent. Want wat is het nut dan?

Waarom overstappen op de e-sigaret

De e-sigaret bevat geen kankerverwekkende stoffen en is daardoor een stuk beter voor de gezondheid als de normale sigaret. Bovendien wordt hij vaak gebruikt als vervanger van de sigaret, met als doel om uiteindelijk helemaal te kunnen stoppen. Daarnaast bevatten ze ook geen monoxide, want dat kan schadelijk zijn voor de longen of het hart. Tevens heb je zelf de controle over hoeveel nicotine je binnenkrijgt. In het begin houd je meestal aan wat je met sigaret of shaggie ook binnen krijgt, maar later kun je dit stapsgewijs afbouwen. Het is een van de meest succesvolle manieren om te stoppen. 

Voor je omgeving heeft het ook een groot voordeel, namelijk dat het geen stinkende geur achter laat. Tevens kun je zelfs smaakjes kiezen en dan ruikt het als het ware ook nog eens super lekker. Ze zijn ook niet brandgevaarlijk. En een belangrijk pluspunt voor de mensen die roken stoer vinden. Een e-sigaret zorgt niet voor bruine tanden of gele vingers. Daarnaast zijn deze sigaretten ook nog eens stuk goedkoper, dus zo houd je ook meer geld over aan het eind van de maand.

Hoe komt het dat stoppen met roken zo moeilijk is?

Een sigaret zit niet alleen vol met schadelijke stoffen, maar ook verslavende stoffen. Als je hier jarenlang aan gewend bent dan is het moeilijk om te stoppen. Daarnaast is het ook nog een psychologisch spel. Het zit namelijk zo tussen je oren die gewoonte. Sommige mensen zijn niet verslaafd aan de stof, maar gewoon aan de gewoonte. Daarnaast heeft het ook een effect op de verbranding van suikers, waardoor het nog verslavender wordt of blijft. Bovendien er zijn vele factoren die invloed hierop hebben en waarvoor het overstappen op een e-sigaret een stap in de goede richting is.

Onderneem actie

Als jij van die nare gewoonte af wil dan is het belangrijk dat je zo snel mogelijk actie onderneemt. Rome is niet in 1 dag gebouwd, en jij hoeft dan ook niet in 1 dag gestopt te zijn. Bij de lokale e-sigaret winkel kun je zelf bepalen hoeveel nicotine je wil en wat je grens is. Daarnaast kunnen ze ook vakkundig advies geven bij het afbouwen zodat het stoppen met roken ook echt slaagt.