CI productions
Image default
Gezondheid

De dingen die je weer kunt wanneer je stopt met roken

Het klinkt misschien raar, maar je gaat zeker een aantal dingen merken aan je lichaam zodra je stopt met roken. Aan je uiterlijk kun je al vaak meer zien, maar lichamelijk aan de buitenkant en binnenkant gaan je ook effecten zien. Bepaalde dingen klinken misschien niet positief op het eerste gezicht, maar dat zijn ze wel!

Een aanslag op je lichaam

Roken vinden heel veel mensen lekker dat is algemeen bekend, maar het is echt een aanslag op je lichaam op meerdere gebieden. Je uiterlijk gaat er zeker op achteruit. Je merkt het alleen niet meteen omdat het altijd stapsgewijs gaat en doordat jij jezelf elke dag ziet krijg jij de schrik niet. Als iemand jou lang niet gezien heeft kan diegene het bijvoorbeeld wel zien. Op foto’s kun jij het ook zien.

Hetzelfde effect krijg je als je stopt met roken. Door roken krijg je minder trek in eten bijvoorbeeld doordat de sigaret jou het gevoel geeft dat je vol zit terwijl dit niet zo is. Je zult dus merken dat je veel meer trek hebt in lekker eten, maar wel moet je erop letten dat je stofwisseling dus ook weer normaal gaat werken en je dus kan aankomen indien je te veel of ongezond gaat eten.

Ook sporten of überhaupt fysieke activiteiten doen zal je makkelijker kunnen doen. Roken heeft een grote invloed op je conditie door je longen. Als je stopt en je begint weer met opbouwen van je conditie zul je merken dat het veel beter en makkelijker gaat. Je moet dit natuurlijk wel weer opbouwen want het komt niet gewoon terug nadat je gestopt bent. Alleen het zal wel steeds verbeteren wat met roken minder snel is. Hier lees je alles over de dingen die je weer kunt doen wanneer je stopt met roken.

De ervaringen van andere met stoppen

Er zijn veel mensen in Nederland die vechten met de wil om te stoppen met roken. Ze willen het wel het is alleen vaak een lastige strijd. Daarom is het ook zo belangrijk om het samen te doen in een groep en ook ervaringen van andere erbij te blijven betrekken. Daarom hebben wij op de website en pagina waar wij mensen vragen om hun ervaringen achter te laten.

Doordat zij hun ervaringen achterlaten kunnen mensen die willen beginnen met een traject of de moed willen verzamelen om te beginnen eerst lezen hoe het is van anderen. Deze mensen hebben hetzelfde meegemaakt en hebben de positie van jou op dat moment ook meegemaakt. Zij kunnen jou dus het best vertellen hoe het is en wat zij kunnen verwachten. Wil je stoppen met roken? Bekijk hier de ervaringen met de cursus van ikstopermee.nl

https://www.ikstopermee.nl/