CI productions
Image default
Industrie

De oplossing voor de opslag van lang stukgoed

Opslag is en blijft een uitdaging, hoe benut je de ruimte zo goed mogelijk en hoe zorg je dat alles praktisch is ingedeeld. Want alles op elkaar stapelen is met uithalen van pallets en stukgoed niet een goed idee. De uitdaging ligt hem vaak in de opslag van niet-standaard maten. Zoals lang stukgoed (ook los langgoed) of grote pallets. Gelukkig is er (zoals bijna voor alles tegenwoordig) een oplossing voor. 

De draagarmstelling

Zo zijn heb je een draagarmstelling zonder jukken. Dit heeft als grote voordeel dat je er lange elementen in kan plaatsen of grote pallets. Doordat het opslagvalk niet onderbroken wordt door jukken is dit perfect voor dergelijke grote producten. De draagarmstelling is opgebouwd uit kolommen, schoorframes en draagarmen. Er zijn verschillende soorten draagarmstellingen. Laten we beginnen met de enkelzijdige; deze biedt aan één kant opslagruimte en een dubbelzijdige aan beide kanten. Dubbelzijdige worden in het midden van een ruimte geplaatst en hier worden aan beide kanten goederen geladen en gelost. De enkelzijdige zijn geschikt voor aan de muur bijvoorbeeld. 

Speciaal voor haspels

Dan is er een draagarmstelling speciaal voor haspels. Deze zitten op assen waardoor ze ook afrolbaar zijn. Dit kennen we uit bouwmarkten en voor het zwaardere werk bij de groothandels. De draagarmstelling is op basis van het elvedi systeem en is heel sterk. De haspel wordt met de as in de stelling gehangen en is daardoor afrolbaar en gemakkelijk in gebruik. 

Er is natuurlijk in opslag ook verschil in gewicht, zijn het lichte, middelzware of zware materialen. Op basis van gewicht kan er ook een keuze gemaakt worden voor een draagarmstelling. Een lichte stelling is geschikt voor materialen met een gewicht van 200-300 kg per arm. Een middelzware draagarmstelling is geschikt voor de opslag van langgoed en pallets met een gewicht van 300 tot 500 kg per arm. Een draagarmstellingvoor zwaar materiaal is er natuurlijk ook. Het gewicht is hier praktisch onbegrensd. De stelling is geschikt voor opslag van buizen, stalen profielen, hout of grote afwijkende pallet maten. 

Voor buitengebruik

De zware draagarmstelling kan ook buiten worden gebruikt, voor buitengebruik worden de stellingen vol bad verzinkt. Alle stellingen zijn van hoge kwaliteit en opgebouwd uit het volgende: profielen van hoogwaardig gecertificeerd staal, arm- en staanderverbindingen door middel van insteekpennen, een epoxy polyestercoating voor binnen gebruik en een vol bad verzinkt voor buiten gebruik. De stellingen zijn zo geproduceerd dat ze eenvoudig te verstellen zijn, makkelijk zijn uit te breiden en makkelijk te monteren. De draagarmstellingen zijn licht hellend geconstrueerd zodat niet al het stukgoed er afvalt of afrolt in geval van buizen. Ze zijn zeer functioneel en stabiel. Het biedt veel mogelijkheden om de opslag van langgoed te verbeteren of uit te breiden. 

Een groot voordeel van deze stellingen is dat er onbegrensde opslaglocaties mogelijk zijn en dat je een combinatie kan maken met bijvoorbeeld legborden. Een ander voordeel van deze stellingen is dat de goederen makkelijk in- en uit te nemen zijn door een heftruck, zijlader of reachtruck. Veilig, makkelijk en functioneel. Passend in ieder bedrijf dat te maken heeft met de opslag van lang stukgoed of afwijkende pallets.