CI productions
Image default
Dienstverlening

Letsel als gevolg van een verkeersongeval

Letsel als gevolg van een verkeersongeval kan ernstige gevolgen hebben voor de slachtoffers en de mensen om hun heen. Of het nu gaat om een ​​lichamelijke of geestelijke beperking, het kan de kwaliteit van leven aanzienlijk verminderen. Het kan ook leiden tot financiële problemen, bijvoorbeeld door inkomensverlies of hoge medische kosten. Gelukkig kunnen slachtoffers hun rechten beschermen en hen ter verantwoording roepen voor hun daden. 

Laat een ziekenhuisrapport opstellen

Laat altijd een ziekenhuisrapport opstellen bij letselschade verkeersongeval. Dit rapport is van groot belang voor het verdere onderzoek naar de schade en kan worden gebruikt als bewijsmateriaal in het kader van schadeclaims. Het rapport geeft een overzicht van de aard en ernst van de verwondingen en de benodigde behandelmethoden. Zorg er dus voor dat de aangifte zo snel mogelijk wordt opgemaakt nadat je gewond bent geraakt bij een verkeersongeval. 

Het inhuren van een letselschadeadvocaat 

Het inhuren van een letselschadeadvocaat is belangrijk omdat deze de kennis en ervaring heeft om je te helpen een eerlijke vergoeding te krijgen. Zij kennen de wetgeving en kunnen je helpen bij onderhandelingen met verzekeraars of in de rechtbank. Ook kunnen zij je ondersteunen bij andere zaken, zoals het aanvragen van een WAO-uitkering. Als je denkt dat je recht hebt op een whiplash schadevergoeding, is het dus slim om een advocaat in te schakelen.

Wat kost het inhuren van een letselschadeadvocaat? 

Het inhuren van een letselschadeadvocaat kan in sommige gevallen behoorlijk duur zijn. Het hangt af van de specifieke situatie en de complexiteit van de zaak. In de meeste gevallen wordt het principe van no-cure-no-pay gehanteerd. Dit betekent dat de advocaat pas betaald wordt als de vergoeding uitbetaald is. Daarnaast is het mogelijk om met de advocaat een vaste prijs af te spreken. In dit geval worden de totale kosten van de zaak vooraf overeengekomen.

Het is belangrijk om hierover duidelijke afspraken te maken en precies te weten wat je kunt verwachten. Zo kun je goed beoordelen of je jouw zaak wilt toevertrouwen aan een letselschadeadvocaat. Wil je weten welke mogelijkheden er zijn? In dat geval is het aan te raden om telefonisch contact op te nemen met meerdere letselschadeadvocaten. Je kunt deze verschillende advocaten dan met elkaar vergelijken op basis van verschillende punten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan hun ervaring, maar ook aan de kosten die je zult maken om ze in te schakelen.

https://www.letselschadeadvocaatvandijk.nl/