CI productions
Image default
Dienstverlening

Gebruik beveiligde en ongedekte leningen

Leningen worden gedifferentieerd op basis van de zekerheidstelling. Over het algemeen zijn de twee soorten leningen gedekte leningen en ongedekte leningen. Door aan elk type lening te wennen, kunt u de kansen die u in petto heeft, sluiten. Als u op de financiële kennis stapt, moet u zich bewust zijn van het verschil tussen de twee. Het fundamentele verschil is dat een gedekte lening van kredietnemers vereist dat ze onderpand bieden, terwijl een ongedekte lening dat niet doet.

Er zijn veel factoren die deze twee categorieën volgen om uw financiële reis ten goede te komen. Dit verschil is van invloed op uw rentetarief, leenlimiet en terugbetalingsvoorwaarden.

Er zijn gelijke voor- en nadelen wanneer u beveiligde versus ongedekte leningen afweegt. Laten we eens kijken naar de verschillen die onze tekortkomingen wegnemen.

Gedekte lening

Deze leningen die binnenkomen, worden gedekt door een voordeel. Het gekochte ding, bijvoorbeeld een huis of een voertuig, kan als beveiliging worden gebruikt. De bank houdt de akte of titel vast totdat het voorschot over de vereiste fondsen is verdeeld. Verschillende dingen kunnen ook worden gebruikt om krediet te verlenen. Dit omvat aandelen, effecten of individuele eigendommen.

Voorschotten zijn de meest algemeen erkende methode om veel geld te verkrijgen. Een bank gaat gewoon een enorm bedrag voorschieten met de garantie dat het wordt terugbetaald. Je huis op het spel zetten is een manier om ervoor te zorgen dat je er alles aan doet om het krediet terug te betalen.

Het is niet alleen voor nieuwe aankopen. Gegarandeerde voorschotten kunnen ook voorschotten op de woningwaarde of kredietverlengingen van de woningwaarde zijn. Deze zijn afhankelijk van de huidige schatting van uw woning kort de som ondanks alles verschuldigd. Deze voorschotten gebruiken uw huis als verzekering.

Het veiligstellen van het krediet houdt in dat u zekerheid geeft dat uw voorschot wordt terugbetaald. Het gevaar is dat als u een zeker voorschot niet kunt terugbetalen, de bank uw garantie kan bieden om het voorschot te regelen.

Voordelen van gedekte leningen:

 • Lagere tarieven

 • Hogere leenlimieten

 • Langere terugbetalingstermijnen

Voorbeelden van beveiligde leningen:

 • Hypotheek: Een hypotheek is een lening om een huis te betalen. Uw maandelijkse hypotheekbetalingen bestaan uit de hoofdsom en rente, plus belastingen en verzekeringen.

 • Home Equity Line of Credit: Met een home equity-lening of kredietlijn (HELOC) kunt u geld lenen met het eigen vermogen van uw huis als onderpand.

 • Autolening: een autolening is een autofinancieringsoptie die u kunt verkrijgen via de dealer, een bank of kredietvereniging.

 • Bootlening: een bootlening is een lening om een boot te betalen. Net als bij een autolening, omvat een bootlening een maandelijkse betaling en rentevoet die worden bepaald door verschillende factoren.

 • Lening voor recreatieve voertuigen: Een lening voor een recreatievoertuig is een lening om een camper te betalen. Het kan ook een reisaanhangwagen dekken.

Ongedekte lening

Ongedekte leningen zijn de manier om zeker te zijn van voorschotten. Ze bevatten zaken als Mastercards, understudy-leningen of individuele (handtekening) credits. Banken nemen in grotere mate een risico door dit krediet te verstrekken, omdat er geen voordeel is om te recupereren als er sprake zou zijn van wanbetaling.

Dit is de reden waarom de financieringskosten hoger zijn. In het geval dat u wordt afgewezen voor ongebonden krediet, kunt u in ieder geval de mogelijkheid krijgen om zeker te zijn van voorschotten. U moet echter iets van aanzienlijke waarde hebben dat als zekerheid kan worden gebruikt.

Een ongedekte lening accepteert dat u het voorschot kunt terugbetalen op grond van uw geldgerelateerde activa. Afhankelijk van de vijf C’s van krediet wordt u een beslissing genomen:

 • Karakter: kan financiële beoordeling, bedrijfsgeschiedenis en referenties bevatten

 • Capaciteit: salaris en huidige verplichting

 • Kapitaal: contanten in reservefondsen of speculatierekeningen

 • Onderpand: individuele middelen aangeboden als garantie, vergelijkbaar met een huis of voertuig

 • Voorwaarden: de bijzonderheden van het krediet

Dit zijn meetlatten die worden gebruikt om het vermogen van een lener om de verplichting terug te betalen te evalueren en kunnen de omstandigheden van de lener net als algemene monetaire componenten bevatten.

Merk op dat de vijf C’s van krediet zijn divers voor individuele voorschotten versus zakelijke voorschotten.

Gevallen van ongedekte leningen:

 • Studentenleningen: studieleningen worden gebruikt om te betalen voor de universiteit en zijn beschikbaar via beide het ministerie van Onderwijs en particuliere geldschieters. Hoewel het een ongedekte lening is, kunnen belastingaangiften worden gegarandeerd om onbetaalde studieleningen te betalen.

 • Creditcards: er zijn verschillende soorten creditcards, maar algemene creditcards factureren eenmaal per maand en brengen rente in rekening als u dat doet het saldo niet volledig betalen.

 • Persoonlijke kredietlijnen: net als bij een creditcard heeft een persoonlijke kredietlijn een goedgekeurde limiet die u indien nodig kunt gebruiken. U kunt deze kredietlijn voor bijna alles gebruiken en er wordt alleen rente in rekening gebracht over het bedrag dat u uitgeeft.

 • Persoonlijke (handtekening) leningen: deze leningen kunnen voor veel doeleinden worden gebruikt en kunnen variëren van een enkele honderden tot tienduizenden dollars.

 • Sommige leningen voor woningverbetering

De beste financiële beslissing kiezen

Weten hoe en wanneer geld te lenen kan een uitdaging zijn, vooral als u al met financiële uitdagingen wordt geconfronteerd. Als je moeite hebt om al je rekeningen bij te houden, kan het helpen om met iemand te praten.

Kredietrapportage met beveiligde en ongedekte leningen

Lenders kunnen (en doen) de betalingsgeschiedenis van beide soorten leningen aan de kredietbureaus rapporteren . Late betalingen en wanbetalingen met beide soorten leningen kunnen worden vermeld in uw kredietrapport.

Bij gedekte leningen kan de geldschieter executie of inbeslagname gebruiken om het aan de lening gekoppelde activum te nemen. Deze kunnen ertoe leiden dat er extra negatieve vermeldingen aan uw kredietrapport worden toegevoegd.

Waarom ongedekte leningen?

Ongedekte leningkredieten stellen u in staat om om praktische redenen contant geld te verwerven. U kunt de activa gebruiken om een bedrijf te starten, verplichtingen te combineren of kostbaar speelgoed te kopen. Zorg ervoor dat u, voordat u deze aanschaft, ziet hoe deze kredieten werken en welke verschillende keuzes u mogelijk heeft. Vergelijk hier om de beste deal te krijgen.

Een slechte kredietscore?

Een ongedekte lening krijgen als u een slecht krediet heeft, kan testen, maar het is zeker haalbaar. U heeft minder opties en betaalt waarschijnlijk hogere financieringskosten dan een lener met veel krediet. Het hangt ook af van het leendoel, heb je voor een verbouwing geld geleend dan gaat dit vaak wat moeilijker als een kleinere lening.

Als u moeilijke herinneringen ophaalt, lees dan hoe u een ongebonden voorschot krijgt met een vreselijk krediet. Als het mogelijk is, wacht dan met verwerven totdat u uw krediet heeft ontwikkeld tot waar u voorschotten kunt krijgen tegen steeds aantrekkelijker voorwaarden.

U kunt uw krediet versterken door voorschotten te verkrijgen en terug te betalen, en zelfs weinig vooruitgang kan elk effect hebben. Als u op dit moment een lage financiële beoordeling heeft, wees dan proactief om deze aan te passen. Probeer een beetje krediet te regelen met geld dat is weggestopt om wat energie te krijgen.

 

https://www.leningenhypotheek.com/