CI productions
Image default
Tweewielers

Orbea fietsen, die moet je kennen

Orbea is een Spaanse fabrikant van fietsen die bekend staat om de hoge kwaliteit van hun producten en het gebruik van innovatieve technologieën. Het bedrijf werd opgericht in 1840 en is sindsdien uitgegroeid tot een van de meest populaire fietsmerken in Europa en daarbuiten. In deze tekst zullen we ingaan op de verschillende soorten fietsen die Orbea produceert en de technologieën die het bedrijf gebruikt om de prestaties van hun fietsen te verbeteren.

 

Verschillende soorten Orbea fietsen

Orbea fietsen produceert een breed scala aan fietsen, van racefietsen tot stadsfietsen en e-bikes. Een van hun populairste modellen is de Orca, een racefiets met een aerodynamisch ontwerp en geavanceerde technologieën die speciaal ontwikkeld zijn om de prestaties te verbeteren. De Orbea Gain is een ander populaire model, een e-bike met een geïntegreerde accu en een middenmotor die speciaal ontworpen is voor stadsgebruik. Orbea produceert ook kinderfietsen, mountainbikes en fietsen voor specifieke doeleinden zoals gravelbikes en tijdrijfietsen.

 

Technologieën van Orbea

Orbea is bekend om het gebruik van innovatieve technologieën in de productie van hun fietsen. Een van deze technologieën is de Orbea Monocoque Race Technology (OMR), waarbij het frame van de fiets wordt gemaakt door middel van een vacuümproces waarbij carbonvezels onder hoge druk worden geperst. Hierdoor ontstaat een stijf en licht frame met een optimale stijfheid-gewicht verhouding. Orbea gebruikt ook de Orbea Occam Technology voor de productie van hun mountainbikes, waarbij het frame wordt gemaakt met een specifiek oog op gewicht, stijfheid en stabiliteit. Andere technologieën die Orbea gebruikt zijn de Orbea Electric Motion System voor de productie van e-bikes en de Orbea Digitally Optimized Design voor de productie van racefietsen.

https://anjojagerfietsen.nl/orbea-fietsen