CI productions
Image default
Kinderen

Skateboard

Skateboarden is een populair tijdverdrijf en een sport die is ontstaan in de Verenigde Staten in de jaren 1950. Skateboarden wordt vaak beschouwd als een alternatieve manier van vervoer en een vorm van uitdrukking en creativiteit. In deze tekst zullen we ingaan op de geschiedenis van skateboarden, de verschillende disciplines binnen skateboarden en de uitrusting die nodig is om te skateboarden.

 

Geschiedenis van Skateboarden

Skateboarden is ontstaan in de jaren 1950 in de Verenigde Staten, toen jongeren zich begonnen te vervelen met het surfen tijdens de dagen dat er geen golven waren. Ze begonnen met het gebruiken van planken met wielen om te “surfen” op de stoepen en wegen in plaats van op golven. De sport begon snel aan populariteit te winnen en in de jaren 1970 ontstonden de eerste professionele skateboarders en wedstrijden.

 

Verschillende disciplines binnen Skateboarden

Er zijn verschillende disciplines binnen Skateboarden waaronder:

-Street Skateboarden: waarbij Skateboarders voornamelijk tricks uitvoeren op straat en in stedelijke omgevingen.

-Vert Skateboarden: waarbij Skateboarders voornamelijk tricks uitvoeren op een halfpipe of vert ramp.

-Freeride Skateboarden: waarbij Skateboarders voornamelijk technische trucs uitvoeren op gladde oppervlakken zoals marmer of beton.

-Downhill Skateboarden: waarbij Skateboarders snelheid maken op hellingen en bochten nemen.

Uitrusting die nodig is om te Skateboarden

Om te beginnen met Skateboarden heeft men een Skateboard nodig, een helm, kniebeschermers, elleboogbeschermers en bescherming voor handen en polsen. Dit is de basisuitrusting om veilig te kunnen Skateboarden. Voor de meer gevorderde Skateboarders zijn er vervolgens nog veel extra accessoires zoals speciale schoenen, trucks, wielen en bushings beschikbaar die kunnen helpen bij het verbeteren van de prestaties en het uitvoeren van specifieke trucs.

 

https://kidsbikes.nl/skateboards