CI productions
Image default
Boeken en Tijdschriften

RFID technologie bij in-en uitleensysteem bibliotheken

Voor een bibliotheek is het ontzettend belangrijk dat het het inname en uitleen systeem goed is geregeld. Vroeger gaf u het boek aan de werknemer achter de balie en alles werd voor u geregeld. Maar wat als je RFID technologie toepast bij het in- en uitleen systeem?

RFID zelfservice

De zelfservice is al redelijk geïmplementeerd in het supermarktwezen maar is nog wat minder bekend in de bibliotheekbranche. Deze bibliotheekoplossing zorgt ervoor dat mensen zelf snel en effectief hun eigen boeken kunnen scannen, lenen en terugbrengen.

Naast een RFID lezer heeft deze zelfservice ook de normale barcode scanner om meerdere manieren van boeken verwerken te stimuleren. Bij deze zelfscanner kunt u de ledenpas scannen zodat de door u gescande boeken vervolgens op uw naam komen te staan.

Er wordt ook gebruik gemaakt van technologie die visueel aangeeft waar u bent in uw proces. Dit proces heet Led Information Service (LIS). Er zijn drie kleuren waar gebruik van wordt gemaakt bij de zelfscanner.

  • Blauw: Deze kleur wordt weergeven als het apparaat in ruststand verkeerd.
  • Groen: Deze kleur wordt weergeven als het apparaat toegang heeft verleend na het succesvol inscannen.
  • Rood: Deze kleur wordt weergeven als het apparaat uw aanvraag afwijst na het inscannen. Er wordt dan assistentie vereist van een werknemer om dit te verhelpen.

Deze bibliotheekoplossing zorgt er voor dat na het inscannen van de boeken dat een bon wordt gegeven als bevestiging dat het goed is gegaan. Het apparaat heeft ook de functie om het boek/boeken te verlengen indien dit gewenst is.

Uitscannen

Het uitscan proces werkt op dezelfde manier als het inscannen. Dat u de ledenpas scant en vervolgens de boeken aanslaat op uw naam. Deze bibliotheek oplossing is verkrijgbaar in meerdere kleuren. De gebruikelijke variant wordt geleverd in grijs of beige.