CI productions
Image default
Beauty en verzorging

Waardoor wordt haaruitval bij mij veroorzaakt?

Als je last krijgt van haaruitval, is het belangrijk om binnen afzienbare tijd de haaruitval oorzaak vast te stellen. Omdat er een groot aantal oorzaken aan haaruitval ten grondslag kunnen liggen, is het nodig om de oorzaak te kennen, voordat er gericht stappen kunnen worden ondernomen tegen haaruitval. Er zijn verschillende manieren om de haaruitval oorzaak te achterhalen. De meeste mensen kiezen er voor om dit te laten doen door de huisarts of dermatoloog maar de Haarstichting helpt je hier ook graag mee. Twijfelt u over de vastgestelde oorzaak? Dan kunt u eventueel bij een andere specialist een second opinion aanvragen. Wanneer u haaruitval heeft, raden we aan om de volgende stappen te ondernemen.

Stap 1 bij haaruitval, laat vaststellen waardoor de haaruitval veroorzaakt wordt

Wat u eerst moet laten doen, is vaststellen waardoor de haaruitval veroorzaakt wordt. De voornaamste oorzaken van haaruitval zijn:

  • Haaruitval door erfelijke haaruitval
  • Haaruitval door een haarziekte
  • Haaruitval door de behandeling van kanker
  • Haaruitval door problemen met de schildklier
  • Haaruitval door een tekort aan bepaalde voedingsstoffen
  • Haaruitval door roken
  • Haaruitval door problemen met de hoofdhuid

Pas nadat de oorzaak is vastgesteld, kunnen gericht stappen worden ondernomen. In sommige gevallen is het mogelijk dat de oorzaak van haaruitval wordt vastgesteld aan de hand van het haaruitval patroon. Het is echter ook mogelijk dat er een onderzoek nodig is, waarbij uw haarzakjes worden bestudeerd.

Stap 2 bij haaruitval, kies voor een geschikte behandelmethode

Als de oorzaak of oorzaken van haaruitval zijn vastgesteld, kan er worden bekeken wat een geschikte manier is om dit te behandelen. Bepaalde haargroeimiddelen zullen bijvoorbeeld niet goed werken, wanneer er sprake is van een haarziekte. Het toedienen van bepaalde voedingsstoffen heeft daarentegen weer geen zin als er sprake is van erfelijke haaruitval. Bespreek altijd uitgebreid met uw arts wat er mogelijk is en wat u kunt en mag verwachten van de behandeling tegen haaruitval. Kies een behandelmethode die bij u past en weeg de voor- en nadelen altijd goed tegen elkaar af.