CI productions
Image default
Beauty en verzorging

Serum vs. moisturizer|: wat is het verschil?

Serums en vochtinbrengende crèmes zijn allebei belangrijke huidverzorgingsproducten die verschillende dingen doen. Een serum is een lichtgewicht product dat je kunt gebruiken om specifieke huidproblemen aan te pakken, zoals het ontstaan van fijne lijntjes. Een moisturizer is een zwaardere crème – de laatste stap in uw verzorging – die ervoor zorgt dat uw huid de hele dag comfortabel, zacht en glad aanvoelt. Wij geloven dat iedereen baat heeft bij het gebruik van een vochtinbrengende crème als onderdeel van hun dagelijkse huidverzorgingsroutine, dus zoek er een die is samengesteld voor uw huidtype om vocht toe te voegen waar dat nodig is. En als je extra aandachtspunten hebt, raden we je ook een specifiek serum aan voor ’s ochtends of ’s avonds, afhankelijk van wat je nodig hebt.

Serums, de krachtpatser in een korean skincare routine, brengen actieve ingrediënten dieper in de huid dan crèmes en lotions dat kunnen. Deze krachtige formules richten zich op specifieke problemen zoals veroudering, pigmentvlekken en dofheid, met zorgvuldig gekozen ingrediënten waarvan wetenschappelijk is bewezen dat ze effectief zijn. Zo werken ze: Serums bestaan uit kleine moleculen die gemakkelijk in de huid kunnen doordringen om de onderste lagen te bereiken. Deze ultrageconcentreerde formule bevat meestal een hoog gehalte aan actieve ingrediënten voor een maximale werkzaamheid – meestal meer dan wat een crème of lotion biedt (denk aan Klairs serum).

Vochtinbrengers kunnen helpen om de beschermende huidbarrière te herstellen, dat is de laag van onze huid die vochtverlies helpt voorkomen. Op zijn beurt beschermt dit onze huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf en helpt het tekenen van veroudering te voorkomen of te minimaliseren. Als we vochtinbrengende crème overslaan, kan onze huid geïrriteerd raken door blootstelling aan elementen van buitenaf. Dit kan leiden tot een schilferige, droge huid en roodheid en een jeukend gevoel als gevolg daarvan. Na verloop van tijd kan deze blootstelling ook leiden tot ernstiger problemen, zoals eczeem en psoriasis, en tot duidelijker tekenen van veroudering, zoals rimpels en fijne lijntjes, die worden veroorzaakt door de veranderingen in onze huidbarrière.

Lichtgewicht serums zitten vol met actieve ingrediënten om specifieke problemen aan te pakken en worden vaak gebruikt in combinatie met vochtinbrengende crèmes. Ons Hydrating Serum maakt gebruik van hyaluronzuur om de huid te helpen vocht aan te trekken en vast te houden, zodat de huid er voller, jeugdiger en stralender uitziet. Doordrenk uw huid met vocht met onze Deep Moisture Balm, die ceramiden, peptiden en antioxidanten bevat om het vocht te helpen insluiten voor 12 uur hydratatie.

https://kocosmo.nl/