CI productions
Image default
Industrie

Waarom kiezen steeds meer opdrachtgevers voor forceren?

Voor het bewerken van harde materialen zijn verschillende methodes beschikbaar. Een daarvan is forceren. Deze manier van bewerken is populair omdat het relatief goedkoop en snel is en bovendien is het ook nog eens een duurzame manier van bewerking. Een andere manier is dieptrekken, maar de prijs hiervan ligt aanzienlijk hoger. Forceren kan worden toegepast op verschillende materialen. Het wordt gebruikt voor het vormen van onder meer koper, zink en staal, maar het wordt vooral toegepast voor de bewerking van aluminium van verschillende diktes. Het forceerproces is inmiddels dusdanig geavanceerd dat het volledig geautomatiseerd kan worden uitgevoerd. Hierbij kan tot op de millimeter nauwkeurig worden gewerkt.

Handmatig forceren bestaat al tientallen jaren

Lang voordat de computer zijn intrede deed werd er al geforceerd. Daarvoor werd een speciale draaibank gebruikt. De mal diende als model en hier werd het materiaal omheen gevouwen. Hierbij hoefde het materiaal niet te worden verhit, wat een aanzienlijke kostenbesparing oplevert. Ook kunnen hierdoor verschillende materialen zonder problemen worden bewerkt. De modernisering deed ook bij het forceren zijn intrede: vandaag de dag is dit grotendeels geautomatiseerd, waardoor de productiesnelheid natuurlijk aanzienlijk is toegenomen.

Gespecialiseerde bedrijven voeren uw opdracht uit

Wanneer u een opdracht uitbesteedt aan een bedrijf, dan wilt u natuurlijk zeker weten dat deze correct en snel wordt uitgevoerd. Het liefst tegen een scherp tarief. Al sinds 1946 kunt u voor forceren terecht bij Reijgers & Schallies in Amsterdam. Zij beheersen deze techniek als geen ander. Wilt u bijvoorbeeld verschillende afschermkappen laten forceren? Dan zit u hier helemaal goed. Op de website vindt u uitgebreide informatie over de tientallen toepassingsmogelijkheden. In een uitgebreide video kunt u zien voor welke toepassingen de forceertechniek wordt gebruikt. Wilt u een offerte aanvragen? Dat kan dat via het contactformulier. Uiteraard kunt u voor een prijsopgave of voor het stellen van vragen ook telefonisch contact opnemen. U krijgt in alle gevallen zo snel mogelijk een reactie. Deze specialist helpt u graag verder in hun werkplaats in Amsterdam!