CI productions
Image default
Particuliere dienstverlening

Hypotheekadvies: de kosten koper voor woningen in regio Utrecht

Bent u op zoek naar een huis in Utrecht of de omgeving van de stad? Een huis of appartement kopen is een lastige taak waar veel bij komt kijken. De huizen worden vaak voor meer dan de vraagprijs verkocht en zijn vaak snel van de markt, wat betekent dat u snel beslissingen moet maken. Hierbij is het belangrijk om goed na te denken over de financiering van het huis en de hypotheek die u kunt krijgen. Door hypotheekadvies in Utrecht in te winnen, zorgt u ervoor dat u de beste hypotheek voor uw situatie krijgt. Daarnaast wordt u ook geïnformeerd over belangrijke zaken die komen kijken bij de aankoop van een huis, zoals de kosten koper.

De standaard kosten koper

Wanneer u een huis koopt, komen daar meer kosten bij kijken dan enkel de prijs die u voor het huis zelf betaalt. Het is belangrijk om rekening met deze kosten te houden in uw budget, omdat het vaak over een behoorlijk bedrag gaat. Het bedrag verschilt per aankoop, maar u moet altijd rekenen met overdrachtsbelasting en notariskosten. De overdrachtsbelasting is twee procent van de koopsom, maar mensen jonger dan 35 kunnen hier onder bepaalde omstandigheden vrijstelling voor krijgen. De koper neemt ook de notariskosten voor zijn rekening en die kosten verschillen per notaris.

Ontdek de overige kosten bij het kopen van een woning

Andere kosten die onder de kosten koper kunnen vallen zijn bijvoorbeeld taxatiekosten, makelaarskosten en kosten voor een bouwkundige keuring. Ook de kosten voor hypotheekadvies in regio Utrecht vallen onder de kosten koper. Hiervoor kunt u terecht bij Oscar Prent Assurantiën B.V. in Bilthoven, een echte expert op het gebied van hypotheekadvies in Utrecht en omgeving. Hoewel onafhankelijk hypotheekadvies vaak meer kost dan advies bij een bank, bespaart u hier op de lange termijn meestal geld mee. De onafhankelijke adviseur vindt namelijk vaak een betere hypotheek, waardoor u hier minder kosten aan heeft.

https://opabv.nl/