CI productions
Image default
Winkelen

Benzineprijs Druten

Druten is een gehucht in de provincie Gelderland en ligt deels in de gemeente Druten en deels in de gemeente West Betuwe. Druten is al meer dan 350 jaar oud en wordt voornamelijk gekenmerkt door landbouw en paardenfokkerij. Ook zijn er verschillende bedrijven gevestigd in de omgeving, waaronder Europoort 2000. Naast al deze activiteiten, is er nog een ander onderwerp waar veel inwoners van Druten mee te maken hebben: de benzineprijs.

Huidige benzineprijs

De benzineprijs in Druten is afhankelijk van meerdere factoren, waaronder de internationale marktprijs. De huidige benzineprijs in Druten is vastgesteld aan een prijs van € 1,719. Die prijs geldt voor de brandstof Benzine E10. Dat betekent dat je 1 liter benzine voor € 1,719 kunt kopen. Hiermee ligt de benzineprijs in Druten iets hoger dan de gemiddelde prijs in Nederland, die op € 1,547 ligt.

Prijsstijgingen en -dalingen

Hoewel de prijs van benzine doorgaans stabiel is, zijn er momenten waarop de prijzen in Druten stijgen en dalen. De stijgingen kunnen worden veroorzaakt door een stijging van de internationale marktprijs, maar ook door economische recessie of een stijging van de belastingen. Omgekeerd geldt hetzelfde: een daling van de internationale marktprijs of een daling van de belastingen verlaagt de prijs van benzine in Druten.

Alternatieve brandstoffen

Naast benzine, zijn er in Druten ook andere brandstoffen zoals diesel, LPG en CNG. Diesel is vooral populair bij auto’s die veel rijden, omdat de brandstof goedkoper is dan benzine. Daarnaast zijn ook LPG en CNG in Druten beschikbaar, maar de laatste twee zijn minder populair omdat ze meer schadelijk zijn voor het milieu. Daarnaast zijn er ook alternatieve brandstoffen zoals waterstof en elektriciteit, maar deze brandstoffen zijn nog niet beschikbaar in Druten.

Benzineprijs Druten op een rij

In samen vatting zetten we de benzineprijs in Druten voor je op een rij:

  • Benzine E10: € 1,719
  • Diesel: € 1,647
  • LPG: € 0,599
  • CNG: € 0,632

De prijzen kunnen wijzigen en daarom is het verstandig om regelmatig te controleren op de benzineprijs Druten.

Conclusie

Hoewel de benzineprijs in Druten iets hoger is dan het landelijke gemiddelde, zijn er verschillende alternatieve brandstoffen die eveneens goedkoper zijn. Als inwoner van Druten is het verstandig om regelmatig te controleren op de benzineprijs Druten.

.