Een laptop kopen: waar dient u op te letten?

Wilt u een laptop kopen, dan bestaat er een aantal dingen waar u voorafgaand aan de aanschaf goed over na dient te denken. Bij Electrocorner schaft u diverse Hewlett Packard modellen, zoals de HP Pavilion, voor een aantrekkelijke prijs aan. Echter bestaat er voor elke gebruiker en de behoeften en eisen die hij of zij heeft een ideaal model. Om een laptop te kopen waar u straks alles uit kunt halen wat u voor ogen had, is een aantal overwegingen de moeite van uw tijd waard.

De grootte en het gewicht van een laptop

Behalve zijn verschillende functies, spelen ook de praktische eigenschappen van een apparaat een rol. Wilt u een laptop kopen, zoals een HP Pavilion, staat u dan ook altijd stil bij zijn grootte en gewicht. Alhoewel laptops tegenwoordig sowieso steeds vaker in plaats van desktops worden aangeschaft, kan het natuurlijk zijn dat u deze electronica alsnog vaak met u meeneemt. Bijvoorbeeld naar het werk of als u reist. Gebruiksgemak betekent dan dus ook dat u het apparaat makkelijk mee kunt nemen. Kiest u uit twee gelijken in dat geval het meest handzame formaat.

Het besturingssysteem

Beschikt u wat laptops betreft over enigszins beperkte kennis, dan zal het type besturingssysteem u op het eerste gezicht wellicht niet zo belangrijk lijken. Toch is het tegenovergestelde waar. Windows wordt het vaakst gebruikt. Wilt u bij Electrocorner een HP Pavilion of een andere laptop kopen, dan zult u in verreweg de meeste gevallen dit besturingssysteem op uw apparaat treffen. Het besturingssysteem wordt ook wel het ‘operating system’ genoemd en is het hoofdprogramma op uw laptop. Windows werkt op bijna alle computers, ongeacht het merk. MAC OS kan daarentegen niet op standaard computers worden gedraaid.

De processor en de opslagcapaciteit

Tot slot de processor en de opslagcapaciteit. De eerstgenoemde wordt ook wel het brein van uw laptop genoemd. Hij is verantwoordelijk voor zijn snelheid en mogelijkheden. Wilt u een laptop kopen, bijvoorbeeld een HP Pavilion, bedenkt u dan dus altijd wat u er precies mee voor ogen hebt. Voor basisgebruik is een i3 voldoende, wilt u iets meer (zoals foto- en videobewerking) dan bent u aangewezen op i5 of i7. Wilt u uw laptop op dit gebied professioneel gebruiken, dan is een i9 processor raadzaam. De opslagcapaciteit geeft aan hoeveel u kunt opslaan.