CI productions
Image default
Gezondheid

Bloemenhove Kliniek Nederland voor meisjes en vrouwen die ongewenst zwanger zijn

Abortuskliniek Bloemenhove in Nederland biedt hulp aan vrouwen die ongewenst zwanger zijn en de zwangerschap willen afbreken. In Nederland is het afbreken van een zwangerschap legaal en de kliniek kun je terecht voor abortus tot 22 weken.

De meningen over de kliniek en het personeel zijn erg positief. Op de website van Bloemenhove lezen we onder meer:

“ (…) Ik heb in totaal ongeveer 4 uur doorgebracht in de kliniek. Ik ben nu al 10 uur verder en heb momenteel geen pijn, helemaal nergens last van gehad. (…) ”

“ (…) Heel veel respect voor iedereen die daar werkt. Daarbij wil ik ieder meisje/vrouw op het hart drukken dat je bij deze kliniek in goede handen bent. (…) ”

“ (…) Ik heb me erg op mijn gemak gevoeld en dankzij jullie goede zorg, duidelijke uitleg en aandacht is het me echt 100% meegevallen. Nogmaals dank! (…) ”

Het Bloemenhove-team krijgt dagelijks veel vragen over de abortusbehandelingen die worden uitgevoerd. Wij beantwoorden er hier een tweetal, maar eerst de volgende mededeling. Als je eerder al een medicinale abortus, een zuigcurettage of een abortus met verdoving / narcose hebt gehad, hoef je je geen zorgen te maken. Lichamelijk heeft dit geen gevolgen voor een tweede abortus.

  1. Waarom is er een vooronderzoek en hoe gaat dat in zijn werk?
  2. Ik heb gehoord dat je gewogen wordt, omdat gewicht een rol speelt bij abortus. Hoe zit dat?

Het vooronderzoek bestaat allereerst uit een lichamelijk gedeelte waarbij de arts vaststelt of je gezondheid in orde is, hoe lang de zwangerschap inmiddels is en welke overtijdbehandeling in jouw geval valt aan te raden. Vervolgens hebben jullie een gesprek over jouw besluit tot abortus over te gaan. De arts wil zeker weten dat je geen twijfels meer hebt. Vlak voor de abortus vindt de zogenoemde sedatie plaats. Je krijgt een middel toegediend waardoor je wat slaperig wordt. Je bent niet helemaal ‘weg’, maar de behandeling is hierdoor wel een stuk minder belastend. Bij ernstig over- of ondergewicht is sedatie niet zonder risico. Als je je zorgen maakt over je gewicht, neem dan telefonisch contact op met Bloemenhove (de contactgegevens vind je op de website).

https://www.bloemenhove.nl/nl/home