CI productions
Image default
Aanbiedingen

De locatie van het zwembad in de tuin

De locatie van een zwembad in de tuin is een belangrijke overweging, omdat deze van invloed is op het algehele uiterlijk, het gebruiksgemak en de veiligheid van het zwembad. Hier zijn enkele tips voor het kiezen van de juiste locatie voor uw zwembad in uw tuin:

 

Zonlicht

Plaats het zwembad op een plaats waar het overdag voldoende zonlicht kan ontvangen. Zonlicht helpt niet alleen het water op te warmen, het maakt de omgeving ook aantrekkelijker. Ook is het aangenamer zwemmen in de zon.

 

Privacy

Denk aan uw privacy. Plaats hem ergens waar u zich prettig voelt bij het zwemmen en waar u niet wordt gezien door buren of voorbijgangers.

 

Toegankelijkheid

Zorg voor gemakkelijke toegang tot het zwembad vanuit uw huis of terras. Denk ook aan opbergruimte in de buurt van het zwembad voor de zwembadaccessoires.

 

Landschap

Kies een locatie met een mooi uitzicht, of het nu uw tuin, landschapsarchitectuur of omgeving is. U wilt hiervan genieten als u in uw zwembad ligt.

 

Grondvoorbereiding

Zorg ervoor dat de grond geschikt is voor zwembadinstallatie. Het moet vlak, goed gedraineerd en stabiel zijn. Eventuele hellingen of oneffenheden moeten worden aangepakt voordat het zwembad wordt geïnstalleerd.

 

Regelgeving

Controleer de lokale bouwvoorschriften en vereisten voor zwembadvergunningen. Zorg ervoor dat aan alle wettelijke vereisten wordt voldaan met betrekking tot de locatie van het zwembad en de omheining.

 

Wind en schaduw

Bedenk hoe wind en schaduw uw zwembadervaring kunnen beïnvloeden. Beschutting tegen harde wind kan het zitten bij het zwembad comfortabeler maken, en op warme dagen kan schaduw tegen de zon nodig zijn.

 

Bestaande elementen

Denk aan bestaande elementen in uw tuin, zoals bomen, struiken, patio’s, enz. Deze kunnen de optimale locatie van het zwembad beïnvloeden.

Het wordt aanbevolen om samen te werken met een professionele zwembadontwerper of -aannemer om de beste locatie voor uw zwembad te bepalen. Amarque kijkt graag met je mee bij het overwegen van deze factoren. 

https://www.amarque.nl/