CI productions
Image default
Meubels

De perfecte eetkamerstoel bij een woonwinkel

Er zijn zoveel eetkamerstoelen te koop. Het is lastig om tussen al dit aanbod een geschikte eetkamerstoel te vinden die lekker zit, bij je tafel past en natuurlijk bij jouw stijl. In een woonwinkel kan je op je gemak rondkijken en stoelen uitproberen. Als je nog niet precies weet wat je wilt, is het natuurlijk ook een prima manier om inspiratie op te doen.

 

Soorten eetkamerstoelen

Er zijn verschillende soorten stoelen. Je hebt stoelen met leuning en stoelen zonder leuning. Als je weinig ruimte hebt en wel veel stoelen kwijt wilt aan je tafel, is het wellicht handiger om te kiezen voor een smaller model zonder leuningen. Als je houdt van uren tafelen of veel tijd doorbrengt in je woonkeuken zijn stoelen met leuningen misschien wel fijner. Er zijn natuurlijk ook verschillende materialen waar je uit kan kiezen. Stof kan heel mooi zijn, maar als je kleine kinderen hebt, is dat misschien niet heel praktisch. Kunststof stoelen zijn daarentegen wel heel makkelijk schoon te maken. Houten stoelen hebben vaak een warme uitstraling en metalen stoelen zijn wat stoerder. Deze kan je vaak zowel buiten als binnen gebruiken. Dat is dus ook fijn in de zomer.

 

Hoe vind je de perfecte eetkamerstoel in een woonwinkel?

Een eetkamerstoel combineer je natuurlijk met een eettafel. Het is dus belangrijk dat je eetstoelen qua hoogte passen bij de tafel. Voordat je op zoek gaat naar eetkamerstoelen in een woonwinkel moet je dus eerst de tafel opmeten. Zowel de hoogte als de breedte is belangrijk. Voor de hoogte meet je vanaf de onderkant van het tafelblad tot de grond. Als je een stoel met armleuningen kiest, moeten de stoelen onder de tafel geschoven kunnen worden.