CI productions
Image default
Woning en Tuin

Riool problemen zelf oplossen of toch een professional bellen?

Vroeg of laat krijgt iedereen er wel mee te maken in zijn leven, riool problemen. We gebruiken ons riool natuurlijk dagelijks, waardoor de kans op verstoppingen en dergelijke erg aanwezig is. Nu is het natuurlijk voor iedereen enorm vervelend als je riool problemen hebt. Je kunt zelf bijvoorbeeld niet meer naar de wc. Of als je een restaurant hebt kunnen mensen hun handen niet meer wassen op de wc omdat de wasbak verstopt is. Dit wilt u liever niet. 

De oorzaak van rioolproblemen

Er zijn natuurlijk enorm veel oorzaken van rioolproblemen. Soms zijn dit ook dingen waar je zelf niet zoveel aan kunt doen. Bijvoorbeeld een verzakt riool. Andere oorzaken zijn afkomstig van de mensen zelf. Denk daarbij aan het weggieten van de frituurpan in de gootsteen. Al dit frietvet is enorm slecht voor de leidingen en veroorzaakt al snel ontstoppingen. Haren en zeepresten hebben hetzelfde effect in de douche. Deze plakken namelijk snel aan elkaar en kunnen zo al snel een verstopping veroorzaken in je douche. Erg vervelend als daardoor je hele badkamer onder water komt te staan!

Zelf je riool ontstoppen

De meeste mensen zullen eerst zelf gaan proberen om hun verstopte riool te ontstoppen, wat volkomen logisch is natuurlijk. Doe je dit verkeerd? Dan kan dit de schade alleen maar vergroten. Zo is het ontstoppen met chemische middelen echt enorm slecht voor het milieu en je eigen leidingen. Dit kan er namelijk voor zorgen dat je leidingen sneller gaan slijten. Wil je zelf toch iets doen? Volg dan deze tips op.

  • Ontstoppen met een rioolontstopper. Vul je afvoer met een laagje warm water en zuig vervolgens de verstopping eruit met de ontstopper. 

  • Spoel je leiding door een mengsel van soda en heet water

  • Zie je de sifon zitten? Zo ja, schroef deze dan los en maak hem schoon. Zorg er wel voor dat je de sifon weer goed terug plaatst. Dit kan voor een serieuze lekkage zorgen als je dit niet goed doet.

Hulp van een erkende rioolspecialist

Wil je nu op een professionele manier van je rioolprobleem af komen dan kan je een erkende rioolspecialist van Rioolprobleem Kwijt inschakelen. Jouw lokale professional heeft al jaren ervaring met rioolproblemen en zal je voor een eerlijke prijs van je probleem af helpen. Nadat hij klaar is met het ontstoppen van je riool geeft hij je nog advies om volgende ontstoppingen in de toekomst te voorkomen. Twijfel daarom dus niet en bel of mail jouw lokale rioolspecialist!