CI productions
Image default
Beauty en verzorging

Een handleiding voor perfecte gladde benen

We willen allemaal wel de gladde benen en oksels van de dames in de reclames voor ontharingsproducten. Helaas is het echte leven niet zo mooi en hebben wij echte mensen te dealen met scheerbultjes, irritaties en harde stoppels.  Met deze tips krijg jij binnen no-time net zulke mooie gladde benen en oksels als in de reclames.

Permanent ontharen

Als je jouw huid te allen tijde mooi glad en haarloos wilt, is permanent ontharen bij Mourits huidtherapie de beste optie. Daar kunnen ze met een laserbehandeling jouw beharing (bijna) permanent verwijderen. Een laserstraal brandt dan jouw haarwortels dicht. Dit is vrij duur en vaak heb je meerdere behandelingen nodig voor resultaat, maar voor mensen die erg onzeker zijn over hun beharing en daar doorgaans toch heel veel geld aan uitgeven is het uiteindelijk voordeliger. Je kan ook een eigen IPL-apparaat aanschaffen en de laserbehandeling thuis uitvoeren. Dat is misschien wel goedkoper, maar heeft een minder blijvend resultaat dan in een huidkliniek.

De juiste manier van scheren

Voor perfect gladde benen is het belangrijk dat je goed omgaat met scheren. Scheer niet te vaak, want dan raakt je huid geïrriteerd. Scrub met een milde scrub de lichaamsdelen die je wilt ontharen zodat het mesje goed bij het begin van het haartje kan. Scheer altijd met een scheergel, crème of schuim om irritatie te voorkomen en behandel je geschoren lichaamsdelen met een olie of lotion om bultjes te voorkomen.

Vind uit wat past

Naast scheermesjes zijn er nog tal van mogelijkheden op het gebied van scheren. Afhankelijk van de dikte, lengte en kleur van je haar is er voor iedereen een manier die het beste werkt. Probeer bijvoorbeeld eens een ontharingscrème (stinkt verschrikkelijk, maar is wel effectief) of kijk eens wat harsstrips of hete wax doen bij jou. Onthoud dat een beetje lichaamsbeharing nou eenmaal menselijk is. Gladde benen en oksels voelen misschien heel fijn, maar een paar stoppeltjes, wat scheerbultjes of juist een heel oerwoud op je benen is echt totaal niet gênant. Zoek dus naar een manier van ontharen die bij jou past en naar een manier om die paar haartjes te omarmen.