CI productions
Image default
Gezondheid

Fysiotherapie bij rugslijtage: Hoe kan het helpen?

Heb je last van rugklachten door slijtage? Rugslijtage, ook wel artrose of degeneratieve discopathie genoemd, kan chronische pijn en beperkte mobiliteit veroorzaken. Gelukkig biedt Fysio World Amsterdam effectieve fysiotherapie om deze klachten te verlichten en je levenskwaliteit te verbeteren.

 

Rugslijtage ontstaat vaak door het natuurlijke verouderingsproces, waarbij de tussenwervelschijven en gewrichten in de wervelkolom hun flexibiliteit en schokabsorberend vermogen verliezen. Dit kan leiden tot stijfheid, pijn en zenuwcompressie, wat pijn kan uitstralen naar de benen.

 

Bij Fysio World Amsterdam begint de behandeling met een uitgebreide evaluatie. De fysiotherapeut neemt je medische geschiedenis door en voert een lichamelijk onderzoek uit om de ernst van de slijtage en de specifieke oorzaken van je klachten te bepalen. Op basis van deze informatie wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld, gericht op pijnverlichting en functioneel herstel.

 

De behandeling kan bestaan uit verschillende therapieën, zoals oefentherapie, manuele therapie en houdingsadvies. Oefentherapie richt zich op het versterken van de rug- en buikspieren om de wervelkolom beter te ondersteunen en de belasting op de versleten delen te verminderen. Manuele therapie kan de mobiliteit van de wervelkolom verbeteren en pijn verlichten door middel van specifieke mobilisatietechnieken.

 

Daarnaast geeft de fysiotherapeut advies over ergonomie en houding, zowel thuis als op het werk. Dit kan betekenen dat je leert hoe je beter kunt tillen, zitten en bewegen om verdere belasting van je rug te voorkomen.

 

Bij Fysio World Amsterdam staan ervaren therapeuten klaar om je te helpen. Door een combinatie van deskundige zorg, persoonlijke aandacht en op maat gemaakte behandelplannen, werken ze aan het verminderen van je pijn en het verbeteren van je bewegingsvrijheid.

 

Heb je rugklachten door slijtage? Neem contact op met Fysio World Amsterdam voor een uitgebreide evaluatie en een effectief behandelplan. Zo kun je samen werken aan een toekomst met minder pijn en meer mobiliteit.

https://fysioworldamsterdam.nl/hoe-kan-een-fysio-helpen-bij-klachten-door-een-versleten-rug/