CI productions
Image default
Eten en drinken

Hoe gezond is vis in blik eigenlijk?

Vis in blik kan nooit gezond zijn, toch? We horen het erg vaak. Alles wat niet vers is – en dus gekocht wordt in een pak, blik of potje – wordt bestempeld als ongezond. De vraag is natuurlijk of dit wel echt zo is en of we vis in blik tot de standaardideeën over ingeblikt voedsel mogen rekenen. Lees verder als u nieuwsgierig bent over hoe gezond ingeblikte vis nu werkelijk is!

De vele gezonde effecten van vis in blik

  • Omega-3 is erg belangrijk voor de gezondheid. Het zorgt voor een verbetering van de weerstand en vermindert het risico op hart- en vaatziekten. Omega-3 is tevens belangrijk tijdens de zwangerschap en borstvoeding voor de ontwikkeling van het netvlies en de hersenen.
  • Ook vindt u veel mineralen in zowel verse vis als vis in blik. Denk aan calcium, wat nodig is voor het opbouwen en onderhouden van het gebit en de botten. Genoeg calcium voorkomt botontkalking op oudere leeftijd. Ook draagt het bij aan een optimale werking van de spieren en de zenuwen.
  • Ook vindt u bij ingeblikte vis veel belangrijke vitamines. Denk aan vitamine A, wat nodig is voor een goede weerstand en groei, een gezonde huid en goede ogen. Ook heeft u de vitamine B12 nodig voor een optimale werking van het zenuwstelsel en voor het aanmaken van de nodige rode bloedcellen. Ook haalt u uit vis in blik veel vitamine D, wat goed is voor de hersenontwikkeling en aan het versterken van het gebit en de botten.

Vis in blik past bij een gezond voedingspatroon

We willen tegenwoordig natuurlijk allemaal gezonder eten. We denken wat meer aan onze gezondheid én ons figuur dan voorheen. Als u een gezond voedingspatroon aan wilt houden, dan is het goed om minimaal tweemaal per week vis te nuttigen. Het blijkt onbelangrijk te zijn of u kiest voor verse vis of voor vis in blik. Ook bij ingeblikte vis, bijvoorbeeld van Deepblue, profiteert u van de gezonde effecten van vis.

https://deepblue.nu/