CI productions
Image default
Eten en drinken

Asperges BBQ’en

BBQ’en is een van de leukste manieren van eten bereiden. Zeg nou zelf, wat is er leuker dan een lekker stukje vlees grillen boven een bak hete kolen? De BBQ is een veelzijdig kookinstrument die bijna smeekt om verschillende manieren uit te proberen met verschillend voedsel. Zo probeerde wij eens asperges op de bbq. Het was inmiddels het juiste seizoen. Wat waren we verrast door de resultaten! Asperges op de bbq zijn  een geldig idee. Asperges bevatten veel vitamines en minelaren en zijn lekker sappig, maar hebben toch een bite.

 

Asperges kruiden

Je kunt je asperges kruiden en marineren zoals jij wil. Wat onze tip is, is om een aantal asperges vooraf te marineren door een teentje knoflook te persen, een citroen, 3 theelepels virgene olijfolie, beetje zout, beetje peper en een paar prikkertjes om de asperges aan elkaar vast te prikken, dat is veel makkelijker draaien.

 

Hoe bereiden?

De stokjes moeten even in water weken, want we willen geen verbrandde of verkoolde satéprikkertjes. Snij het harde uiteinde van de asperge eraf en rijg de asperges aan elkaar. Gooi de knoflook bij de olijfolie om knoflook olie te maken. Doe het peper en de zout erbij. Bestrijk het mengsel over de asperges en leg de asperges op de BBQ. Snijd de citroen doormidden en besprenkel de asperges daarmee. Grill allebei de kanten 3-4 minuutjes en smakelijk eten! Extra tip! Wikkel om elke asperge een stukje bacon als je daarvan houd! Je kunt ook voor iets stomeriger resultaat gaan als je geen satéprikkers hebt is dat een goed idee! Je kunt een bakje maken van aluminiumfolie en daar de asperges in leggen!

 

Serveren

Serveer de Asperges met een stukje vlees en een lekker sausje. Bevalt het recept je? Dan kun je experimenten met verschillende smaken en de volgende keer een ander kruidenmengsel proberen!

https://aspergeskoken.info/asperges-op-de-bbq/