CI productions
Image default
Banen en opleidingen

Hoe je in game-ontwikkeling komt: sommige manieren om in GameDev te komen

Lijkt de videogame-industrie een zwarte doos die je niet binnen kunt krijgen? Het enige wat je hoeft te doen is op de deur te kloppen, maar hoe maak je die überhaupt open?

U kunt beginnen met het ontwikkelen van games. Het enige dat u nodig heeft, is een solide strategie om in uw droombedrijf te komen.

Maar het is tijd om te stoppen met zoeken naar het “juiste pad”, want er is geen “juiste pad”. In plaats daarvan zijn er veel manieren om je eerste baan in een gamestudio te krijgen. Om de beste strategieën te vinden, moet u begrijpen hoe andere professionals aan de slag zijn gegaan als professionele game-ontwikkelaars.

Hier zijn 10 strategieën die u kunt gebruiken om aan de slag te gaan met uw eerste videogamestudio-klus, evenals voorbeelden van ontwikkelaars bij gamedev die het hebben gedaan. Het werkte voor hen, en het zou voor jou kunnen werken.

Plaats uw werk op discussieforums (forums / chats)

Als je een beginnende game-ontwikkelaar bent, kun je veel tijd doorbrengen achter discussieborden en zoveel mogelijk kennis opdoen. Maar weet u wie deze forums nog meer leest? Dit wordt gedaan door professionele game-ontwikkelaars. Daarom is het de perfecte manier om je werk te laten zien aan gamestudio’s, wat je kan helpen contacten op te bouwen in de industrie en zelfs kan leiden tot een baanaanbieding. Stop met verstoppen en begin met het posten van uw ontwerpen. Chat met andere leden op de forums, van wie velen professionele gameprogrammeurs zijn en op zoek zijn naar IT-specialisten.

Creëer je eigen indiegames

Een constante vraag van werkzoekenden in de ontwikkeling van games: “Hoe kan ik ervaring opdoen met het maken van games als gamestudio’s mijn cv niet eens in overweging nemen, als ik geen ervaring heb?” Het antwoord is simpel: maak een spel, dan voila! – nu heb je wat ervaring. Er zijn nu meer gratis tools voor game-ontwikkeling beschikbaar dan ooit tevoren. Dan creëerde zijn eerste indie-rekenmachinespellen! Met alles wat je kunt downloaden en vandaag nog videogames kunt maken, heb je officieel geen excuses.

Krijg een baan op instapniveau als gametester

Van alle vacatures in de game-industrie is het het gemakkelijkst om een ​​baan als gametester te krijgen. Waarvoor? Dit komt deels doordat voor de meeste testonderdelen geen universitair diploma of andere gespecialiseerde opleiding vereist is, dus iedereen kan zich aanmelden. Maar ook omdat veel game testers in de loop van de tijd verhuizen naar andere banen in het gameteam, waardoor er altijd ruimte is voor nieuwe testers om vacatures in te vullen.

De game-ontwikkelingsindustrie zit vol met programmeurs, artiesten, ontwerpers en anderen die zijn begonnen als videogametesters op instapniveau. Het punt is dat als je eenmaal binnen bent, het gemakkelijk is om meer te weten te komen over game-ontwikkeling en hoe een gamestudio van binnenuit werkt. Je legt verbindingen, leert en groeit. Van daaruit heb je de mogelijkheid om ze mee te nemen of achter te laten.

Loop stage bij een videogamestudio

Als je vaardigheden hebt die kunnen worden gebruikt bij het ontwikkelen van games, zoals coderen, kunst of geluidsontwerp, kun je een baan krijgen in een gamestudio, zelfs als je nog nooit een echte game hebt gemaakt. Niet elke studio heeft een “officieel” stageprogramma voor game-ontwikkelaars, maar de meesten staan ​​open voor het idee van een tijdelijke, goedkope (of gratis) parttime werknemer om hen te helpen hun game af te maken. U wilt in games werken en gamestudio’s hebben goedkope werknemers nodig. Neem contact op met een gamestudio bij jou in de buurt en kijk of ze een stageplek hebben – dit kan de perfecte match zijn.

Haal een traditionele hbo-opleiding

Als je door de vacatures van verschillende gamestudio’s bladert, zul je merken dat veel van hen “College Degree Required” zeggen. In de meeste gevallen hoeft het geen game-gerelateerde graad te zijn als je eenmaal vaardigheden hebt geleerd die kunnen worden toegepast bij game-ontwikkeling. Als je sceptisch bent, kijk dan eens naar de verschillende educatieve opties die je een baan in game-ontwerp kunnen opleveren. De educatieve vereisten van een game-ontwerper zijn net zo divers als de game-ontwerpers zelf.

Zoek een baan in een gamestudio in een niet-game-ontwikkelingspositie

Er zijn veel klussen voor nodig om een ​​succesvolle gamestudio te runnen, en veel daarvan zijn niet direct gerelateerd aan het maken van een game. Zelfs als je nog nooit videogames hebt gemaakt, kun je nog steeds solliciteren voor niet-ontwikkelingsfuncties zoals informatietechnologie, toolontwikkeling of ander ondersteunend personeel. Kleine gamestudio’s hebben niet veel ondersteunend personeel, dus focus op grotere studio’s en game-uitgevers als je deze strategie wilt volgen. Hoe groter de studio, hoe meer taken je moet ondersteunen.

 Doe mee aan game jams

Er zijn zeldzame gevallen waarin vacatures binnenkomen nadat je iets cools hebt gemaakt in een game-jam. We nemen het hier op omdat het misschien logisch is. Nadat je een game-jam hebt gehad, heb je iets voor je portfolio, ontwikkel je vaardigheden om met een team onder druk te werken en breid je je professionele netwerk uit door nieuwe mensen te ontmoeten, van wie velen professionele ontwikkelaars zijn. spelletjes die u misschien kunnen helpen op een dag een baan te vinden.

Is volharding een strategie? Zoals zoveel andere dingen in het leven, zal het niet gemakkelijk zijn om je vaardigheden te ontwikkelen en een baan te vinden in de videogamebranche. Misschien heb je het gevoel dat je met je hoofd tegen een muur slaat – misschien ben je teleurgesteld.

Het is niet goed als uw sollicitatie wordt afgewezen. Maar onthoud gewoon dat je moet falen voordat je kunt slagen – elke mislukking brengt je een stap dichter bij het krijgen van je eerste baan bij gamedev.

global recruitment

https://www.globalrecruitment.info/