CI productions
Image default
Banen en opleidingen

Wat is een verzorgende IG?

Verzorgende IG staat voor verzorgende individuele gezondheidszorg. Wanneer je werkt als verzorgende IG, speel je een cruciale rol in de zorg die vrijwel onmisbaar is. Iemand die dit werk doet gaat langs bij mensen die basiszorg nodig hebben. Het gaat hierbij in veel gevallen om mensen die het moeilijk hebben en standaard dagelijkse zaken niet zelf meer kunnen doen door gezondheidsproblemen.

 

Wat doe je precies als verzorgende IG?

Wanneer je in de zorg gaat werken als verzorgende individuele gezondheidszorg ga je zoals gezegd langs bij mensen om zorg te leveren. Dit kan zijn in de vorm van thuiszorg, maar ook in de vorm van woonzorg. Welke het is hangt af van de situatie. Wat je precies voor zorg gaat leveren hangt ook af van de situatie. Over het algemeen gaat het om basiszorg, maar het kan verschillen wat de cliënt nodig heeft. Veel voorkomende gevallen zijn hulp bij eten, hulp bij omkleden en hulp bij het brengen van een bezoekje aan het toilet. Ook heb je de taak signalerend te zijn en indien nodig bepaalde zaken door te geven aan andere collega’s?

 

Waarom werken als verzorgende IG?

Wanneer je in de sector werkt is het belangrijkste dat je mensen enorm helpt. Je speelt een belangrijke rol in de zorg. Mensen die zorg daadwerkelijk nodig hebben, krijgen dit dankzij de diensten die jij levert. Daarnaast heb je veel vrijheid tijdens je werk en krijg je continu nieuwe uitdagingen. Het wordt nooit saai en je hebt geen standaard baantje waarbij je alleen maar op kantoor zit. Je hebt de mogelijkheid zelfstandig te werken en veel zaken ook zelf in te vullen en te bepalen met betrekking tot je werk. Ook heb je flexibele werktijden.

Bezoek werkenbij.driegasthuizengroep.nl voor vacatures in de zorg.