CI productions
Image default
Zorg

HollandZorg: een prima verzekering voor medewerkers uit het buitenland

Zoekt u als werkgever een goede zorgverzekering voor arbeidsmigranten? HollandZorg staat goed bekend. Via hollandzorg.nl sluit u zelf de Flexpolis af. Deze verzekering is er speciaal voor internationale medewerkers bij Nederlandse bedrijven. Of het gaat om een uitzendbureauconstructie of een rechtstreekse arbeidsovereenkomst maakt niet uit. U kunt de zorgadministratie koppelen aan uw eigen salarispakket, u ontvangt daartoe een persoonlijke login op het HollandZorg Zakelijk Portaal. Dit portaal is beveiligd volgens de huidige strenge regels en normen. De afzonderlijke polissen en de S1 formulieren worden automatisch naar u gemaild. De toepassingen van het Zakelijk Portaal op een rij:

-aan- en afmelden van uw buitenlandse personeelsleden;

-aanvragen en afmelden van zorgtoeslag buitenlander;

-downloaden van de afzonderlijke polis-bladen en digitale zorgpassen;

-downloaden van het S1 formulier en van de verzekerde periodes;

-declareren van zorgnota’s;

-overzetten van gegevens naar Excel;

-digitale facturen inzien / downloaden / printen.

Voordelen HollandZorg Basisverzekering

De HollandZorg site heeft ook een werknemersgedeelte, speciaal voor degenen die komen werken in Nederland als buitenlander. De basisverzekering in verplicht ook voor tijdelijke arbeidsmigranten als u. U kun de verzekering zelf afsluiten op www.hollandzorg.nl, maar in veel gevallen regelt het uitzendbureau of de werkgever de zorgverzekeringszaken. In een notendop heeft HollandZorg u het volgende te bieden:

-vergoeding van alle noodzakelijke zorg waaronder huisartsbezoek, ziekenhuisopname en urgente medische ingrepen;

-communicatie en correspondentie – indien gewenst – in het Engels;

-vergoeding van zorg in uw woonland als u daar weer even bent en spoedeisende hulp nodig heeft.

Vergoedingen

Maakt u gebruik van zorg? De factuur wordt, zeer waarschijnlijk, rechtstreeks naar HollandZorg gestuurd. Op de HollandZorg Zorgverzekeringskaart lezen we over medicijnen die binnen het basispakket vallen het volgende: “Medicijnen bij een gecontracteerde apotheek zijn verzekerd. Wij hebben een contract met een ruim aantal apotheken. Voor sommige medicijnen betaalt u een eigen bijdrage.” Fysiotherapiebehandelingen is beperkt verzekerd bij de basisverzekering. De vergoeding is afhankelijk van de leeftijd van de verzekerde, de klacht / aandoening en de soort behandeling waar voor gekozen wordt.

https://www.hollandzorg.com/nl/