CI productions
Image default
Dienstverlening

Lees hier meer over aangifte doen na een hondenbeet

Wanneer de hond van iemand anders je heeft gebeten mag je aangifte doen bij de politie. Niet alleen kan een hondenbeet een infectie veroorzaken die erge gevolgen kan hebben, kunnen er nog veel erge complicaties ontstaan bij een hondenbeet. Je hebt vaak recht op een schadevergoeding van de oppositie (eigenaar van de hond). In dit artikel leggen we je uit hoe je aangifte doet bij een hondenbeet en hoe je het proces het beste kan behandelen.

Gebeten door een hond: Wat nu?

Gebeten door een hond? Als je van plan bent aangifte hondenbeet te doen heb je recht op een schadevergoeding. Het belangrijkste is dat de eigenaar van de hond een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren heeft en er verschillende getuigen zijn die alles hebben zien gebeuren. Je hebt recht op een schadevergoeding wanneer de hond van een ander je bijt. Het is echter niet verplicht om aangifte te doen. Bij het Letselschadebureau kan je ons vertellen wat er allemaal is gebeurd zodat wij kunnen aangeven of aangifte nodig is of niet. 

Hondenbeten komen vaak voor in Nederland. Zo’n 150000 beten vinden er plaats in een jaar en in een derde van deze gevallen is een behandeling bij de dokter of in het ziekenhuis noodzakelijk. Er zijn verschillende soorten letselschade die je kan oplopen door een hondenbeet. Zo kan je bijvoorbeeld denken aan scheurwonden, beschadigde spieren en weefsel, puntvormig letsel in de huid en een infectiegevaar. Er blijven altijd bijna littekens zichtbaar.

Naast fysieke schade kan een hondenbeet ook mentaal schade veroorzaken. Denk bijvoorbeeld aan angst. De meeste slachtoffers worden gebeten in hun hand, armen of benen maar bij kinderen kan het ook voorkomen dat ze in hun gezicht worden gebeten. Wanneer de verwondingen ernstig zijn is het verstandig om medische hulp te vragen. Deze medische hulp kan echter zorgen voor arbeidsongeschiktheid, extra ziekenhuiskosten en het mislopen van inkomen. Daarnaast heb je altijd recht op smartengeld. Zoals eerder vernoemd is het niet altijd nodig om de eigenaar van de hond aan te klagen maar het kan wel helpen met kosten en revalidatie. 

Waarom een letselschadebureau kan helpen

Wanneer je bent gebeten door een hond weet je vaak niet snel wat je moet doen. Een letselschadebureau kan je toelichten over de situatie en vertelt je of een aangifte noodzakelijk is of niet. Daarnaast is het lastig om de schadevergoeding zelf op te stellen. Ons team van specialisten behandeld vaker dit type zaken en zorgt er altijd voor dat het slachtoffer het juiste bedrag ontvangt en dat alle kosten van de schade worden gedekt. 

Als de letselschade erg onprettig wordt ervaren wil je natuurlijk focussen op de revalidatie. Als expert letselschadebureau zorgen wij ervoor dat je alle zaken aan ons kan overlaten. Het belang is dat je de schadevergoeding krijgt die alle kosten en schade dekt. Heb je interesse en denk je dat we je van dienst kunnen zijn? Neem dan contact op via onze website of bezoek een van de vestigingen van Letselschadebureau.nl.

https://letselschadebureau.nl/