CI productions
Image default
Dienstverlening

Een specialist helpt u vakkundig van uw kelderlekkage af

Een kelderlekkage moet zo snel mogelijk worden verholpen. En dat doet een specialist graag voor u. In Nederland hebben we problemen met vocht in de kelders, vooral bij oudere woningen en gelukkig betekent dat ook dat er voldoende oplossingen kunnen worden aangedragen. Het is dan belangrijk dat u een vakkundig bedrijf uitkiest, zoals Van de Vossenberg, zodat uw kelderlekkage over een paar jaar niet terugkomt. En als u er op tijd bij bent, dan blijft de schade daarna ook beperkt.

Het begint met een inspectie

Het eerste wat de specialist zal doen nadat u uw kelderlekkage gemeld heeft is een inspectie doen. Dat betekent dat ze gaan kijken wat de oorzaak is zodat ze een oplossing kunnen aandragen. Optrekkend vocht, bijvoorbeeld, is bij oudere huizen vaak een probleem en dat wordt verholpen door een gel in uw muren te injecteren. Bij doorslaand vocht is een volledige kelderafdichting vaak een goed idee. Heeft u problemen met hoog grondwater, dan is bodemisolatie of een afwateringssysteem de volgende stap.

Pak het snel op

Een kelderlekkage heeft een aantal vervelende gevolgen en deze beïnvloeden de gezondheid van uw woning en van de inwoners. Een slecht klimaat onder uw leefruimte zorgt voor schimmels en die trekken ongedierte aan. De schimmels laten sporen los die problemen veroorzaken in uw luchtwegen. U kunt zich ook regelmatig misselijk voelen of hoofdpijn ontwikkelen. Laat u dat onbehandeld, dan tast het vocht uiteindelijk het steen en hout van uw draagconstructie aan. Dat kan gevaarlijke situaties veroorzaken.

Hoe vroeger, hoe goedkoper

Bent u er op tijd bij, dan kan uw kelderlekkage nog gemakkelijk verholpen worden. De schade blijft beperkt, dus ook het repareren daarvan is niet nodig of niet kostbaar. Kijk regelmatig even in uw kelder of kruipruimte om te zien of alles in orde is. Zo niet, dan belt u de specialist en wordt u snel van uw problemen afgeholpen.

https://vossenbergbv.nl/