CI productions
Image default
Electronica en Computers

Het vernietigen van uw overbodige data

Veel ondernemers hebben een ongelofelijke berg aan oude hardware, deze staat vaak vol met data. Soms is deze data gevoelig en heeft u liever niet dat deze data uitlekt. De juiste vorm van datavernietiging gebruiken is van groot belang, dit om te zorgen dat uw gevoelige data niet zomaar op straat komt te liggen. Er zijn meerdere opties als het gaat om ‘datavernietiging’. Een hoop van deze opties zijn echter geen goede opties. Deze opties zetten we voor u op een rijtje. Ook komt u te weten welke vorm van datavernietiging wel de juiste is.

Terugzetten naar fabrieksinstellingen? Niet de oplossing!

‘Als ik het niet kan zien, dan is het er ook niet.’ Zo werkt het helaas net niet met hardware. Een reset naar fabrieksinstellingen is geen vorm van datavernietiging. Er blijven altijd sporen van uw data aanwezig op de hardware en dus kan uw data in verkeerde handen terechtkomen. Het verkopen of weggeven van uw oude hardware die is gereset naar fabrieksinstellingen is dus niet compleet veilig.

Help het milieu een handje, of niet

Het laten recyclen van uw hardware zonder dat de data op uw hardware is vernietigd? Dat is absoluut geen slim plan. Wanneer u uw hardware naar de milieustraat brengt loopt u mogelijk risico. Een onnodig risico, want er zijn genoeg mogelijkheden als het gaat om veilige datavernietiging.

Dataverwijdering

De harde schijf

De plek waar al uw data zich bevindt is natuurlijk de harde schijf. Om die reden is het mogelijk de harde schijf te demonteren en uw data veilig te stellen. Op deze manier kunt u het milieu alsnog een handje helpen en loopt u gevoelige data geen risico. Echter, blijft u wel achter met uw harde schijf. Deze kunt u niet zomaar weggooien, want dan heeft u de harde schijf voor niets gedemonteerd.

Datavernietiging op de juiste manier

De beste manier om uw data te vernietigen is het inschakelen van professionele hulp. Zij zullen helpen bij het vernietigen van uw, wellicht gevoelige, data. Zo hoeft u geen moeite te doen met het demonteren van een harde schijf of andere lastige handelingen. Het vernietigen van de data gebeurt op compleet veilige manier en u loopt geen enkel risico, ideaal. Zo kunt u uw oude hardware zorgeloos weggooien.

Hergebruik uw oude hardware

Ook is het mogelijk deze oude hardware opnieuw in te zetten binnen uw organisatie. Uiteraard kan dit compleet veilig nadat u de data op professionele wijze heeft laten vernietigen. Er zullen geen sporen meer van oude dat zichtbaar zijn op de devices.