CI productions
Image default
Mode en Kleding

Sneakers zijn duurder dan ooit

Sneakers worden tegenwoordig niet alleen meer gezien als sportieve schoenen, maar zijn ook een mode-item geworden. En zoals bij alle mode-items speelt merkwaarde hierbij een grote rol. Merken willen zich onderscheiden van de concurrentie en dat kan bijvoorbeeld door exclusieve samenwerkingen met designers of celebrities aan te gaan. Dit verhoogt niet alleen de exclusiviteit en waarde van het merk, maar ook de prijs van de schoenen. Daarnaast worden veel sneakers geproduceerd in lagelonenlanden waar de arbeidskosten lager liggen, maar de kosten van het materiaal en de ontwerpen hoog zijn. Al deze factoren bij elkaar zorgen ervoor dat de prijzen van sneakers de afgelopen jaren enorm gestegen zijn. Gelukkig kun je op zoek naar Mason Garments aanbiedingen om toch een paar sneakers te krijgen voor een goede prijs. Wil je meer weten? Lees dan verder!

De creatie van de sneaker

Voordat de sneaker die je vandaag draagt in de winkel belandde, heeft het al een uitgebreid proces ondergaan. Het begon allemaal met een ontwerper die een idee had voor een nieuwe sneaker, met aandacht voor zaken zoals het uiterlijk, de gebruikte materialen en de print. Maar er wordt ook nagedacht over de functionaliteit van de schoen, zoals ultra lichtgewicht sneakers, schoenen die de voeten koel houden of schoenen met een vuilafstotende laag. Zodra het ontwerp af is, wordt de sneaker elders gefabriceerd en vervolgens naar schoenenwinkels getransporteerd. Er zijn dus vele stappen die nodig zijn voordat de sneaker in jouw bezit komt.

De hype verkoopt

Bij de aanschaf van een nieuw paar sneakers betaal je niet alleen voor het arbeidsintensieve productieproces, maar ook voor andere factoren die de prijs bepalen. Zo wordt de waarde van een sneaker mede bepaald door de populariteit ervan op dat moment. Als er veel vraag is naar een bepaalde schoen, zijn mensen bereid om meer te betalen dan voor een minder populaire schoen. De populariteit van een sneaker kan worden beïnvloed door promotiecampagnes, bijvoorbeeld wanneer bekende mensen de schoenen dragen en hiermee aandacht genereren. Sneaker liefhebbers zijn vaak op zoek naar exclusieve modellen, aangezien deze minder vaak geproduceerd worden en daardoor een hogere waarde hebben. Ben jij ook zo’n sneaker liefhebber?