CI productions
Image default
Aanbiedingen

Zo eenvoudig zijn stamppotten zelf te maken!

Stamppotten vallen écht binnen de categorie maaltijden ‘snel en makkelijk op tafel gezet’. Voor het maken van een lekkere stamppot zijn stuk voor stuk gemakkelijke ingrediënten verkrijgbaar en je kunt heerlijk variëren. We kijken in dit artikel naar de gewone, Hollandse stamppot. 

Ieder type stamppot binnen no-time op tafel 

De makkelijke stamppot kun je zien als bouwpakket. Koop de juiste ingrediënten bij elkaar en je hebt binnen een half uur een dampende stamppot op tafel! Ideaal als jullie snel voor het gezin een eerlijke maaltijd op willen zetten. Zelfs aardappels schillen is niet meer nodig. Want juist deze klus kost je onnodig veel tijd. Koop voorverpakte, reeds geschilde en voorgekookte aardappels. Wat heb je allemaal nodig voor je stamppot? 

Ingrediënten voor een stamppot voor 4 personen:

  • 2 kg voorverpakte, voorgekookte aardappels
  • 1 zak stamppot groente (b.v. zuurkool, boerenkool of rauwe andijvie)
  • 250 gm spekblokjes
  • 2 rookworsten (optioneel ook vegetarisch of in kip of rundvlees verkrijgbaar, bekijk de collectie van Unox maar eens). 
  • Roomboter (100 gr)
  • Zakje juspoeder
  • 2 kopjes volle melk

Bereidingswijze | snelle bereiding!

  • Zet allereerst een geheel gevulde waterkoker aan
  • Pak 3 pannen: 1 voor de aardappels, 1 voor de stamppot groente, 1 voor het au bain marie verwarmen van de rookworsten
  • Zet 3 kookpitten aan: 1 op laagste stand (voor de rookworst), 2 op hoge stand
  • Plaats de pannen op de hittebronnen, zodra de aardappels en de groente koken zet je de hittebron lager
  • Kook de aardappels in ca 10 minuten gaar
  • Plaats direct op deze plaats een koekenpan om de spekjes uit te bakken op de hoogste stand
  • Giet de aardappels af en laat even uitwasemen
  • Stamp de aardappels en maak op smaak met zout en nootmuskaat
  • Voeg een klont roomboter en melk toe
  • Roer totdat de aardappels gepureerd zijn
  • Giet de groente af en roer stevig door de gepureerde aardappels
  • Plaats het geheel nu nog even terug op de (lage) hittebron
  • Plaats de opgewarmde rookworsten op de stamppot in de pan en laat even rusten
  • Maak ondertussen de jus aan (zie verpakking)
  • En blijf ondertussen roeren in de spekjes (het uitbakken duurt ongeveer 10 minuten)
  • Zodra de spekjes en jus klaar zijn (in enkele minuten) kun je de maaltijd serveren!
  • Laat anderen de keuze of zij al dan spekjes willen eten; zet het bakje op tafel met een lepel hierin, zodat de spekjes al garnituur over de maaltijd gestrooid kunnen worden. 

Bon appetit!

Nog meer ideeën voor een makkelijke maaltijd? Bekijk deze heerlijke airfryer recepten dan eens!

 

https://www.celavita.nl/