CI productions
Image default
Bedrijven

Aandachtspunten voor het vervangen van de meterkast

Meterkasten zijn super belangrijk voor de elektra, de reden hiervoor is dat alle elektra vanuit de meterkast komt. De meterkast moet dan ook altijd van goede kwaliteit zijn omdat de elektra anders niet goed werkt, de elektra moet natuurlijk wel goed werken omdat iedereen elektra nodig heeft. Ga bij jezelf maar eens na hoeveel gebruik je maakt van elektra, bekijk dan ook eens hoeveel dingen je niet zou kunnen doen zonder elektra. Het zetten van een kopje koffie zou bijvoorbeeld al niet mogelijk zijn wanneer er geen elektra zou zijn. Om de meterkast van goede kwaliteit te houden is het belangrijk dat je weet hoe oud de meterkast is, een meterkast gaat namelijk maar een beperkt aantal jaar mee. Wanneer de meterkast te oud is moet hij vervangen worden omdat hij anders problemen kan veroorzaken aan de elektra, hieronder kun je daar meer over lezen.

Meterkast laten vervangen

Het vervangen van de meterkast is niet iets wat je zomaar zelf kunt doen, er is namelijk veel ervaring voor nodig en er mogen ook echt geen fouten gemaakt worden. Wanneer er namelijk fouten worden gemaakt kan het zo zijn dat de elektra uiteindelijk ook niet goed zal gaan werken. De ervaring is vooral belangrijk omdat het zeer complex is om met elektra te werken. Wanneer je een partij zoekt die je meterkast kan vervangen is meterkast vervangen nu een goede optie, door de jarenlange ervaring weten zij namelijk als geen ander hoe ze een meterkast moeten vervangen. Je maakt het jezelf het makkelijkst door de meterkast door iemand anders te laten vervangen, de kans op fouten wordt hierdoor namelijk het kleinst en de kans op goede elektra het grootst. 

Toch zelf de meterkast vervangen

Wanneer je er toch voor kiest om zelf de meterkast te vervangen moet je weten dat er risico’s aan verbonden zitten, er kunnen namelijk grote ongelukken plaatsvinden wanneer er fouten worden gemaakt met de elektra. Er wordt dan ook altijd aangeraden om alleen met elektra te werken wanneer je hier ook echt verstand van hebt. Om een verzegelde meterkast te hebben moet hij eigenlijk ook worden vervangen door een monteur, dit komt doordat zij alleen zegelrecht hebben. Wanneer zij dus een zegel verbreken hebben ze het recht om een meterkast opnieuw te verzegelen. Wanneer je er zelf voor kiest om de meterkast te vervangen en daarbij worden fouten gemaakt is het niet mogelijk dat de meterkast verzegeld wordt.