CI productions
Image default
Bedrijven

Wat is de meerwaarde van etiketten voor mijn online webshop?

Er zijn veel verschillende etiketten beschikbaar. Weet jij welk etiket of welke etiketten perfect passen bij jouw online webshop en wat de meerwaarde van etiketteren is? In dit artikel lees je over een aantal opties, de voordelen en de meerwaarde van etiketten. Een aanwinst voor iedere webshop!

Het sluitzegel

Consumenten kopen steeds meer online en daar profiteren webshops van. Maar klanten willen bedenktijd en de kans bestaat dat een product teruggestuurd wordt. Voor alle leveringen en retourzendingen is er een etiket dat jou als verkopende partij zekerheid biedt. Het sluitzegel!

Het sluitzegel gebruik je op het product of de verpakking van het product. De klant moet het zegel verbreken voordat ze het product kunnen gebruiken. Met dit zegel voorkom je meerdere discussies, zoals de nieuwstaat. Het product is door jullie gecheckt en verzegeld vóór verzending. En als het gaat om een product dat niet bruikbaar is na openen, denk aan crèmes, flesjes of andere doosjes, dan weet de klant dat deze het product niet kan retourneren na het verbreken van het zegel.

Verzendetiketten

Het meest gebruikte etiket door een online webshop is het verzendetiket! Ze worden vaak (retour)labels genoemd. Wil je jouw verzendingen en potentiële retouren efficiënter labelen? Kies er dan voor om etiketten te bestellen van hoge kwaliteit, zoals het thermisch etiket. Scanbaar onder alle omstandigheden en gemaakt met hittebestendige lijm, wat een mooi resultaat levert en veilig is voor je printer. Kies voor gemak, zekerheid en een betere service. Het wordt namelijk voor de klant eenvoudiger om zijn retour te verzenden en hoe fijner de klant jouw service ervaart, hoe beter zijn beoordeling zal zijn.

Waarschuwingsetiketten

In iedere categorie etiketten zijn er meerdere gebruiksmogelijkheden en zo ook voor waarschuwingsetiketten. Want enerzijds zijn er de etiketten op producten om de consument te waarschuwen en anderzijds zijn er de stickers en labels voor breekbare (post)pakketten en verzendingen. Deze worden ook waarschuwingsetiketten genoemd.
Voor de producten geldt dat de etiketten van grote meerwaarde zijn door het goed waarschuwen van de klant over het gebruik van je product(en) en over de restricties die gelden in gebruik. Dit kan claims en ontevreden klanten voorkomen. Voor de verzending zijn deze etiketten van grote meerwaarde, en soms onmisbaar, omdat je webshop afhankelijk is van goede en veilige verzending.

Je hebt hier kunnen lezen over drie soorten etiketten met meerwaarde voor je webshop. Maar er zijn er nog meer en de etiketten bestellen is eenvoudig. Kijk daarom ook voor jouw webshop welke etiketten eigenlijk al die tijd al onmisbaar waren!