CI productions
Image default
Groothandel

De bandopwinder van uw rolluik vervangen

Veel huishoudens hebben nog handmatige rolluiken. Deze systemen werken prima om ongewenst bezoek en hitte buiten te houden. Als een handmatig rolluik hapert, ligt dit meestal aan de bandopwinder. Dit systeem hoort de band op te winden als u het rolluik omhoog trekt. Daarnaast beschikt de bandopwinder over een remsysteem dat ervoor zorgt dat het rolluik wordt vastgezet op de gewenste hoogte. Als deze rem, of de veer van de opwindspoel kapot is, dan werkt het rolluik niet meer goed. Bij Shadowparts kunt u in dat geval nieuwe onderdelen voor uw rolluik bestellen, zoals een bandopwinder.

Een bandopwinder is makkelijk te vervangen als u het goede onderdeel bestelt

Het voordeel van handmatige rolluiken is dat de onderdelen simpel zijn en makkelijk kunnen worden vervangen. Bij het bestellen van een nieuw onderdeel moet u altijd goed letten op de specificaties van uw rolluik. Een bandopwinder moet gemaakt zijn voor de correcte breedte band en moet moeiteloos het gewicht van uw rolluik aankunnen. Daarnaast is genoeg ruimte om de gehele lengte van de band van uw rolluik op te rollen van groot belang bij een bandopwinder.

Vind het juiste onderdeel online

Bij Shadowparts hebben ze 35 jaar ervaring met rolluiken en zonneschermen, waardoor ze precies weten welke onderdelen gebruikt kunnen worden in verschillende systemen. Soms is het absoluut nodig om precies hetzelfde onderdeel opnieuw te gebruiken. In dat geval hebben ze dit onderdeel waarschijnlijk op voorraad. Zo niet, dan wordt het direct voor u besteld. Het kan natuurlijk ook zijn dat u een betere versie van het onderdeel kunt bestellen. Hierover adviseren de specialisten u graag. Dat geldt zowel voor een bandopwinder voor een handbediend rolluik, als een rolluikmotor van een elektrisch rolluik.

Bouw uw systeem om met een rolluikmotor

Zijn uw rolluiken verouderd en toe aan een upgrade? Bouw uw handbediende rolluik dan om naar een elektrisch systeem met rolluikmotor en ervaar nooit meer problemen met de bandopwinder! Bij Shadowparts kunt u ombouwpakketten bestellen die, middels een rolluikmotor, van uw handmatige rolluiken een elektrisch systeem maken. Zo kunt u voortaan met één druk op de knop uw huis of bedrijfspand goed afsluiten. Verken meer over deze mogelijkheid op de website van de specialisten!