CI productions
Image default
Auto’s en Motoren

Wat zijn de financiële voordelen van financial lease?

Heb je een eigen onderneming, ben je toe aan nieuwe investeringen om groei te realiseren maar heb je ook een auto nodig voor zakelijke ritten? Dan heb je de mogelijkheid om financial lease toe te passen. Met financial lease ben je wel de economische eigenaar van de auto, maar de auto wordt aangeschaft door de bank. Je koopt de auto dus als het ware op afbetaling. Het voordeel is dat je geld overhoudt voor investeringen en dat je ruimte hebt om je bedrijf te laten groeien. Bovendien geniet je met financial lease van tal van voordelen. Zo heb je altijd de nieuwste auto in je bezit, kan je zakelijke kilometers rijden en je bent geen kosten kwijt aan het onderhoud van de auto.

Wat is financial lease? 

Bij financial lease schaft de bank een auto voor je aan die je afbetaald in maandelijkse termijnen. Je bent wel de economische eigenaar van de auto en je bepaald zelf welke ritten je rijdt. Dit kogen zakelijke ritten zijn, maar vaak kan je privé kilometers ook meefinancieren. Wanneer je de auto volledig hebt afbetaald ben je eigenaar van de auto. Je mag de auto dan houden en hoeft deze niet in te leveren. Wel kan je uiteraard een nieuw leasecontract afsluiten waarbij je direct een nieuwe auto uitkiest. Financial lease kan je vergelijken met het afsluiten van een hypotheek voor een huis. Je bent wel eigenaar, maar je gebruikt het huis, of in dit geval de auto, als onderpand.

Wat zijn de zakelijke en financiële voordelen van financial lease? 

Als gebruiker van financial lease geniet je van vele voordelen. Zo rij je altijd in de nieuwste auto die je niet in één keer volledig hoeft te betalen. Je houdt dus geld over voor investeringen in je bedrijf. De aanschaf van een auto via financial lease wordt door de belastingdienst gezien als zakelijke investering. Hierdoor betaal je minder belasting en kan je de BTW eenvoudig terugvragen. En is je contract afgelopen? Dan is de auto volledig jouw eigendom. Je kan je contract dan opnieuw afsluiten, maar je kan ook in je huidige auto blijven rijden. Door de vele voordelen is financial lease ook geschikt voor startende ondernemers en ZZP-ers. Het aanbod auto’s is zeer groot waardoor er ongetwijfeld een auto tussen zit die past bij jou en jouw onderneming.

Fiscale voordelen

Ben je ondernemer en wil je een auto aanschaffen? Maar wil je de kosten liever niet in één keer betalen? Kies dan voor financial lease. Met een leaseauto geniet je namelijk van veel fiscale voordelen omdat de belastingdienst de aanschaf van de auto ziet als zakelijke investering. Bovendien betaal je een vast bedrag per maand waardoor je een goed inzicht krijgt in de kosten. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan. Bovendien ben je direct economisch eigenaar en na afloop van het contract zelfs volledig eigenaar van de auto. Alleen maar voordelen dus. En omdat de keuze reuze is, is er ook voor jou de perfecte leaseauto te vinden. Twijfel dus niet langer en kies de auto die past bij jou en jouw wensen en sluit een goed passend leasecontract af.