CI productions
Image default
Electronica en Computers

Deze inspectie moet u doen na de installatie van uw zonnepanelen

De Eerste Bijzondere Inspectie (EBI) is een verplichte keuring voor alle zonnepanelen die geïnstalleerd zijn in Nederland. Deze inspectie vindt plaats na de installatie van de zonnepanelen en heeft als doel om ervoor te zorgen dat de zonnepanelen veilig en in goede staat zijn. In dit artikel bespreken we wat de EBI precies inhoudt en waarom het belangrijk is om deze keuring op tijd uit te laten voeren.

 

Wat houdt de EBI in?

 

Tijdens de EBI wordt er gekeken naar de technische staat van de zonnepanelen en de manier waarop ze zijn geïnstalleerd. Zo wordt er gecontroleerd of de zonnepanelen goed zijn bevestigd en of er geen beschadigingen zijn aan de panelen zelf. Ook wordt er gekeken naar de bedrading en aansluitingen om ervoor te zorgen dat deze correct zijn aangelegd en veilig zijn.

 

Daarnaast wordt er gekeken naar de veiligheid van de installatie. Zo wordt er gecontroleerd of de omvormer op een veilige plaats is geïnstalleerd en of er voldoende bescherming is tegen eventuele elektrische schokken.

 

Waarom is de EBI belangrijk?

 

De EBI is belangrijk omdat het de veiligheid van de installatie waarborgt. Door de keuring op tijd uit te laten voeren, kunnen eventuele problemen vroegtijdig worden opgespoord en verholpen. Hierdoor wordt de kans op onveilige situaties en ongelukken verkleind.

 

Daarnaast kan het laten uitvoeren van de EBI ook voordelen hebben op het gebied van verzekeringen. Veel verzekeringsmaatschappijen eisen namelijk dat de EBI is uitgevoerd voordat ze de installatie willen verzekeren. Door deze keuring op tijd uit te laten voeren, voorkom je dat je in de toekomst in de problemen komt met je verzekeraar. Neem een kijkje op de website voor een EBI inspectie bij Houtmanelektrotechniek.nl

 

Hoe vaak moet de EBI worden uitgevoerd?

 

De EBI moet worden uitgevoerd na de installatie van de zonnepanelen en daarna nog eens na vijf jaar. Na deze eerste keuring en de keuring na vijf jaar, moeten de zonnepanelen eens in de tien jaar worden gekeurd. Bij eventuele wijzigingen of reparaties aan de installatie moet er ook een EBI worden uitgevoerd.