CI productions
Image default
Financieel

Moet ik vakantie schulden afbetalen met een persoonlijke lening?

Als u zich zorgen maakt over het afbetalen van uw creditcard schuld voor de feestdagen, zijn hier de voor- en nadelen van het afsluiten van een persoonlijke lening.

Als je een financiële kater voelt na het winkelen voor de feestdagen en hebt overwogen om een persoonlijke lening af te sluiten om je creditcard schuld af te betalen, moet je een beslissing nemen.

Wanneer Ik was jong en worstelde met een grote beslissing, mijn moeder zou voorstellen dat ik een lijst met voor- en nadelen zou maken. Ik zou een stuk papier pakken, een streep door het midden trekken, en aan de ene kant zou ik de positieve dingen opschrijven die zouden kunnen gebeuren als ik een bepaalde beslissing zou nemen, en aan de andere kant zou ik de negatieve dingen opschrijven die zouden kunnen gebeuren. resultaat van die beslissing.

Dus, moet u een lening aangaan om uw vakantie schuld af te betalen? Hier is onze lijst met voor- en nadelen. Hopelijk helpt het u bij uw beslissing.

Voordelen van het afsluiten van een persoonlijke lening

1. U kunt uw rentetarief verlagen

Een van de belangrijkste redenen om een persoonlijke lening te gebruiken om uw creditcard schuld te consolideren, is om toegang te krijgen tot een lagere rente. Zorg ervoor dat de rente op een persoonlijke lening die u afsluit, lager is dan de rente die u betaalt over uw creditcardschuld. Waarom? Kijk https://geld-lenen-zonder-bkr.com/ hier. 

2. U kunt uw factuur betalingen vereenvoudigen

Stel dat u vijf verschillende creditcards heeft. Door ze te consolideren via een enkele lening, wordt het betalingsproces voor rekeningen gestroomlijnd en wordt het minder waarschijnlijk dat u een rekening over het hoofd ziet. Kredietverstrekkers bieden ook vaak een rentekorting aan als u zich aanmeldt voor automatische betalingen, wat een dubbele winst is. U betaalt minder rente en u hoeft zich nooit meer zorgen te maken dat u een betaling vergeet te doen.

3. Het kan uw kredietscore verbeteren

Het afsluiten van een persoonlijke lening kan uw kredietscore soms verbeteren. Hoewel u nooit extra schulden moet aangaan alleen om uw score te verbeteren, kan dit een extra bonus zijn als het al zinvol is om dit te doen.

Een van de dingen waar kredietbureaus naar op zoek zijn, is een mix van kredieten . Hoe groter de verscheidenheid aan krediet types, hoe hoger uw kredietscore. Het is bijvoorbeeld beter om op tijd te betalen op een autolening, een creditcard en een persoonlijke lening dan op drie creditcards. Mix van kredietrekeningen voor 10% van uw FICO®-score.

4. U kunt uw schuld sneller aflossen

Het is mogelijk dat u de schuld sneller aflost als u uw rentepercentage verlaagt en u zich niet vastlegt op een langere aflossingstermijn. Zorg ervoor dat u de leenvoorwaarden aandachtig leest en u aanmeldt voor een betaalbare maandelijkse betaling die de totale kosten van uw lening niet verhoogt.

Nadelen van het afsluiten van een persoonlijke lening

1. Uw rentepercentage is niet gegarandeerd lager

Lening Tarieven fluctueren en kredietverstrekkers hebben flexibiliteit als het gaat om het instellen van die tarieven. Vanaf vandaag variëren de rentetarieven voor persoonlijke leningen van 5,99% tot 35,89%, afhankelijk van uw kredietscore en het bedrag dat u moet lenen. De kloof tussen de twee tarieven is enorm.

Om het verschil te illustreren: als u een lening van € 5.000 tegen 5% rente zou afsluiten en deze in drie jaar zou betalen, zou uw maandelijkse betaling € 150 zijn en zou u betalen € 395 aan rente over de looptijd van de lening.

Als u echter € 5.000 leende tegen 35% rente, zouden uw betalingen € 226 zijn voor drie jaar en zou u uiteindelijk ongeveer € 3.142 aan rente betalen.

Als de rente die u wordt aangeboden voor een persoonlijke lening heel dicht bij de rente die u op creditcards betaalt, ligt, kunt u er beter aan doen om de kaarten bij de hand te houden en ze zo snel mogelijk af te betalen . Bij https://minilening-zonder-bkr.nl/ leggen we namelijk de risico’s voor u uit. Het is namelijk niet goed om schulden aan te houden. 

2. U kunt in de verleiding komen om meer geld uit te geven

Als u genoeg leent om uw creditcard schuld terug te betalen, kan het verleidelijk zijn om de kaarten opnieuw te gebruiken en meer uit te geven. Je kunt tegen jezelf zeggen dat de druk van de feestdagen ervoor zorgt dat je die schuld opliep, maar je moet een vaste verbintenis aangaan om niet meer uit te geven. Als u niet de controle neemt over wat u in de eerste plaats afhankelijk heeft gemaakt van krediet, kunt u naast uw persoonlijke lening nog meer creditcardschulden hebben.

3. U verhoogt uw debt-to-income-ratio

Het afsluiten van een ander type lening is alleen voordelig als u uw debt-to-income-ratio (DTI) laag houdt. DTI verwijst naar hoeveel u verschuldigd bent in verhouding tot hoeveel u verdient. Laten we zeggen dat uw bruto maandinkomen € 7.000 is en dat de totale maandelijkse schuldbetalingen € 3.500 bedragen. Uw DTI wordt gevonden door € 3.500 te delen door € 7.000 om 0,5 of 50% te krijgen.

Hoe lager uw DTI, hoe beter. De meeste hypotheekverstrekkers geven bijvoorbeeld de voorkeur aan een DTI van minder dan 43%, en sommigen willen dat deze lager zijn dan 36%

4. Het kan zijn dat u leningskosten moet betalen

Sommige bedrijven voor persoonlijke leningen rekenen een starttarief aan, wat meestal een percentage is van wat u leent. De organisatiekosten variëren van 1% tot 8% van uw geleende bedrag. Als u bijvoorbeeld € 5.000 leent, kan er een vergoeding van € 50 tot € 400 in rekening worden gebracht. Als u op elke dollar van die lening rekent om vakantie schulden af te betalen, vergeet dan niet om rekening te houden met de vergoeding en dienovereenkomstig te lenen. https://minilening-zonder-bkr.nl/ legt uit hoe u dit moet aanpakken. 

Het lijdt geen twijfel dat de feestdagen geweldig kunnen zijn, maar schulden zijn niet leuk. Weeg de voor- en nadelen af zoals ze van toepassing zijn op uw situatie, reken uit en zoek uit welke optie het beste voor u werkt. In de tussentijd, terwijl je de rekeningen van 2019 afbetaalt, wil je misschien een plan maken om meer schulden in 2020 te vermijden.

 

https://geld-lenen-zonder-bkr.com/lening/boxspring-op-afbetaling/